Onvergetelijke dag voor PSV-talent: 'Mijn ouders moesten bijna huilen'

Reacties

Livano Comenencia heeft zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2025. De talentvolle verdediger droomt al van een plekje in de hoofdmacht.

Onvergetelijke dag voor PSV-talent: 'Mijn ouders moesten bijna huilen'
© Pro Shots

Anderhalf jaar geleden tekende de achttienjarige verdediger zijn eerste contract bij PSV op De Herdgang. Vrijdag mocht hij in het stadion een contract tot medio 2025 signeren.

De verdediger, die zowel in het centrum, op rechts als in een controlerende rol op het middenveld uit de voeten kan, geldt volgens PSV als 'een van de grotere defensieve talenten van Nederland.' Comenencia doorliep de PSV-opleiding vanaf de F-jeugd.

In augustus 2021 debuteerde Comenencia (op de foto rechts) voor de beloftenploeg. Sindsdien kwam hij tot veertien duels voor de ploeg van coach Ruud van Nistelrooy.

'Ik ga keihard werken om hier in het stadion te spelen', vertelt de aanvoerder Oranje Onder -18 op de clubwebsite. 'Ik vind dat ik wel klaar voor ben. Ik wil zo snel mogelijk mee gaan trainen met het eerste, al weet ik dat ik me dan eerst moet laten zien bij Jong PSV. Ik wil bij Jong een basisplek hebben en zoveel mogelijk minuten maken om daarna door te stromen naar het eerste. Voor mijn gevoel zit ik er wel dicht tegenaan', doelt hij op de hoofdmacht. 'Als ik nodig ben, sta ik klaar.'

Voor de jonge verdediger en zijn familie was vrijdag een onvergetelijke dag. 'Onbeschrijflijk. Mijn ouders moesten bijna huilen. We hadden vroeger geen auto, dus ik moest altijd in de ochtend met de trein. Als er dan een storing was, was ik te laat op de club. Ik heb er geen woorden voor. Ik heb hier zo hard gewerkt.'

Spelersprofiel

L. Comenencia


Geboortedatum:
3 februari 2004
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Breda
Nationaliteit
Nederland
Huidige club:
Juventus Next Gen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Jong PSV
Meer over Jong PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.