Vier Eredivisie-spelers prijken met Gavi en Moukoko op talentenlijstje

Reacties

Het Britse dagblad The Guardian rekent vier Eredivisie-spelers tot de zestig grootste talenten uit het geboortejaar 2004. Jeppe Kjaer Jensen, Kristian Hlynsson (beiden Ajax), Livano Comenencia (PSV) en Ernest Poku (AZ) zijn opgenomen in de Next Generation-lijst.

Vier Eredivisie-spelers prijken met Gavi en Moukoko op talentenlijstje
© Pro Shots

Poku is de bekendste naam van het stel. De pijlsnelle aanvaller maakte tijdens de openingsspeelronde van de Eredivisie zijn officiële debuut voor AZ. Na het uitduel met RKC Waalwijk volgden ook speelminuten tegen PSV en Heracles Almelo. Ook tijdens beide wedstrijden tegen Celtic, in de voorronde voor de Europa League, kwam Poku als invaller binnen de lijnen. De aanvaller wacht nog op zijn eerste doelpunt in het profvoetbal.

Jensen en Hlynsson
Ajax-talent Jensen kwam in de zomer van vorig jaar over van AC Horsens en wacht in Nederland nog op zijn eerste minuten in het profvoetbal. De Deense rechtsbuiten werkt zijn wedstrijden af in Ajax Onder-18. Hlynsson, een offensieve middenvelder uit IJsland, kwam dit seizoen namens Jong Ajax in acht Keuken Kampioen Divisie-duels binnen de lijnen. Jensen en Hlynsson stonden deze jaargang ook twee wedstrijden samen op het veld. De Scandinavische talenten speelden mee in beide ontmoetingen van Ajax in the Youth League, de jeugdvariant van de Champions League.

De laatste Eredivisie-afgevaardigde is Comenencia, die namens Jong PSV in augustus zijn officiële debuut maakte als profvoetballer. De rechtervleugelverdediger annex middenvelder speelt al negen jaar in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en staat te boek als een groot talent. 

Gavi en Moukoko
Andere opvallende namen tussen de zestig talenten zijn Gavi (Barcelona), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund en Hugo Félix (Benfica, het jongere broertje van João Felix). In het klassement staan de grootste talenten van de wereld die zijn geboren in 2004.

Bekijk hier de volledige lijst die The Guardian opstelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.