'Ontnuchterend' moment voor Van Dijk: 'Ze kunnen het niet meer aan'

Reacties

Voor Virgil van Dijk is 2023 gestart met een zeldzame teleurstelling. De verdediger van Liverpool had een 'ontnuchterende' avond bij Brentford.

'Ontnuchterend' moment voor Van Dijk: 'Ze kunnen het niet meer aan'
© viaplay
Brentford
Brentford
3 - 1
Liverpool
Liverpool

'Van Dijk was het meest prominente slachtoffer van de ingreep van Klopp in de rust. De Oranje-international maakte voor het eerst dit seizoen de negentig minuten niet vol in de Premier League.

De wissel volgde na een eerste helft, waarin de frustraties bij Van Dijk hoog opliepen. De verdediger kreeg het niet voor elkaar de gaten in de defensie te dichten, waarbij hij zelf ook niet foutloos was.

Jamie Carragher zag voor rust een terugkerende probleem bij Liverpool. 'Tegen fysiek sterke ploegen hebben ze het al het hele seizoen moeilijk', zei de Sky Sports-analist. 'Ze kunnen het niet meer aan als het een intensieve wedstrijd wordt. Het ziet eruit als een steeds ouder wordend team dat zijn einde ziet naderen. Het was een absolute chaos in de eerste helft.'

Van Dijk kon zich getuige de beoordelingen niet aan die malaise onttrekken. 'Hij zag er niet comfortabel uit', concludeerde de Liverpool Echo bij de 5. Ook de Evening Standard kwam tot dat cijfer. 'Werd aan de kwetsbare linkerkant een paar keer geklopt, maar het was nog steeds een enorme verrassing dat hij in de rust werd gewisseld.'

In de ogen van Gary Neville was actie van Bryan Mbuemo – die verraste in de achttiende minuut Van Dijk – veelzeggend. 'Dat was een ontnuchterd moment voor Van Dijk', zei de Sky Sports-analist. Ongetwijfeld de wissel in de rust nog meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.