Liverpool beleeft dramatische start nieuwe jaar

Liverpool is het nieuwe jaar begonnen met een nederlaag. Een dramatische eerste helft kwam The Reds op bezoek bij Brentford duur te staan.

Brentford
Brentford
3 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool had zich voorgenomen het positieve sluitstuk van 2022 – een fortuinlijke zege op Leicester City – te laten volgen door een succesvolle start van 2023. Daarmee zou ook worden afgerekend met een slechte statistiek van Klopp, die sinds zijn entree in oktober 2015 in januari slechts 23 van de 49 duels als Liverpool-manager won.

Maar met de jaarwisseling was deze beroerdste maand van het jaar voor Klopp weer begonnen, zo wees de eerste helft van het duel met Brentford uit. Na kansen voor Virgil van Dijk en Darwin Nuñez bleek de Liverpool-defensie bijzonder kwetsbaar bij spelhervattingen.

In de negentiende minuut verdween de bal na een corner via de knie van Ibrahima Konaté in het doel van Liverpool. The Reds bleken bijzonder veel problemen te hebben met de hoekschoppen van The Bees. Tot twee keer toe leidde het tot een treffer, al bleef beide keren de 2-0 van het scorebord. Mede op advies van de VAR ging er vanwege buitenspel een streep door de goal.

Op slag van rust kon het thuispubliek wel juichen, ook na de beoordeling van beelden. Yoane Wissa, die eerder door de VAR een goal was onthouden, was de gevierde man voor Brentford.

Na de dramatische eerste helft greep Klopp hard in. Virgil van Dijk, die dit seizoen nog alle minuten in de Premier League had gespeeld, was een van de drie slachtoffers. Zonder de Oranje-international dacht Liverpool snel een antwoord te hebben, maar dit keer was het VAR-oordeel onverbiddelijk bij de aansluitingstreffer van Darwin Nuñez.

Enkele minuten later stond de 2-1 dan wel op het scorebord. Alex Oxlade-Chamberlain kopte raak na een voorzet van invaller Andy Robertson. Alle inspanningen van Liverpool ten spijt, een positief resultaat bleek te hoog gegrepen voor Liverpool. In de slotfase werd het vonnis geveld door Bryan Mbeumo. De aanvaller troefde Konaté af en maakte aan de onzekerheid een einde; 3-1.

Liverpool verzuimde daarmee te profiteren van de misstap van nummer vijf Tottenham Hotspur. Door het resultaat in Londen zien The Reds de voorsprong op Brentford slinken tot twee punten, al heeft de Londense ploeg een wedstrijd meer gespeeld.