Ontketend Vitesse imponeert in doelpuntenspektakel

Vitesse heeft zijn eerste overwinning in 2011 geboekt. In een boeiend en doelpuntrijk duel werd Roda JC Kerkrade op knappe wijze verslagen: 5-2.

Aanvankelijk leken de Arnhemmers opnieuw een zware avond tegemoet te gaan, toen Mads Junker de bezoekers in Gelredome in de vierde minuut op voorsprong zette. Aan het doelpunt ging een grove fout van Slobodan Rajkovic vooraf. Junker profiteerde van diens slippertje en schoof de bal in de lange hoek langs doelman Eloy Room.

Vitesse, dat sinds 20 november 2010 (thuis tegen Heracles Almelo, 2-0) niet meer had gewonnen, toonde direct na het doelpunt van Roda veerkracht. Haruna Babangida, het jongere broertje van voormalig Ajacied Tijani Babangida, kreeg een vrije trap mee die door Nemanja Matic in de lange hoek werd gekruld (1-1).

Na de gelijkmaker zette Vitesse krachtig door. Marco van Ginkel liet de fans in Gelredome in de 23ste minuut opnieuw juichen (2-1). Wederom trad de verdediging van de Kerkradenaars slap op waarvan de aanvaller profiteerde met een simpel intikkertje. Op slag van rust verzilverde Jordi López (foto) een strafschop (3-1) die op schlemielige wijze was veroorzaakt door Pa-Modou Kah.

In het tweede bedrijf mondde de wedstrijd uit in een doelpuntenfestijn. Babangida schreef de 4-1 op zijn naam. Drie minuten na de goal van de Nigeriaan maakte Van Ginkel de zorgen van Roda nog groter. Een goed uitgespeelde aanval van de Arnhemmers werd eenvoudig afgerond door de 18-jarige spits (5-1). Namens Roda verzachtte Jimmy Hempte het leed. Hij schoot een vrije trap fraai in de lange hoek.

De nederlaag bleef niet zonder gevolgen voor Roda JC. De ploeg van Harm van Veldhoven zakte naar de zesde positie. Vitesse klom juist één plaats op de ranglijst. De Arnhemmers staan nu vijftiende. Foto: VI Images