Ontevreden Arsenal-fans roeren zich opnieuw: 'We Care, Do You?'

Reacties

De onrust bij Arsenal blijft maar aanhouden. Ontevreden fans hebben zich wederom verzameld en keren zich in een gezamenlijk statement tegen eigenaar Stan Kroenke.

Ontevreden Arsenal-fans roeren zich opnieuw: 'We Care, Do You?'
© Pro Shots

Afgelopen juli was dat ook al het geval, toen fans zich verenigden en de hashtag #WeCareDoYou in het leven riepen op social media. Aanleiding was toen de passieve houding van de Amerikaanse eigenaar op onder meer de transfermarkt, waardoor de ontwikkeling van de club zou stagneren. Veel is er volgens de supporters niet veranderd, want zondag maakte het collectief bekend meer dan honderdduizend handtekeningen verzameld te hebben.

Het elftal van Unai Emery speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen Southampton en zit inmiddels al vijf wedstrijden zonder zege in de Premier League. Het maakt dat de Londenaren zijn afgezakt naar een magere achtste plaats op de ranglijst, terwijl er de afgelopen zomer juist flink werd geïnvesteerd, in een poging eindelijk weer eens Champions League-voetbal af te dwingen. Aanvaller Nicolas Pépé werd voor tachtig miljoen euro overgenomen van Lille, maar kon de hooggespannen verwachtingen nog niet waarmaken.

Middels de petitie doen de fans een oproep Arsenal 'nieuw leven in te blazen'. Een fan – onderdeel van het collectief – legde uit dat veel supporters het idee hebben 'dat de club maar wat ronddobbert, zonder idee waar het in de toekomst naartoe wil'. Vergelijkbare geluiden klonken afgelopen zomer, maar de groep heeft niet het gevoel dat daar iets mee gedaan is. De schuld van de sportieve malaise wordt grotendeels neergelegd bij de directie van de club, die het zou ontbreken aan 'structuur en ambitie'.

Het volledige statement van de 'WeCareDoYou'-beweging:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kroenke investeerde in 2007 voor het eerst in Arsenal en werd in 2011 grootaandeelhouder. De ontevreden supportersschare wijst erop dat de club sindsdien 'slechts drie FA Cup-titels heeft gewonnen'. Dat kan volgens hen niet los gezien worden van de komst van de Amerikaan, die de hand lang op de knip hield en geen hoge transfergelden uitgaf. Inmiddels wordt de portemonnee – getuige de aankoop van bijvoorbeeld Pépé – wel degelijk getrokken, alleen missen de supporters 'een duidelijke transferstrategie, waardoor sportief succes uitblijft.'

De laatste landstitel dateert uit 2004, toen Arsène Wenger nog trainer was. Hij vertrok echter in 2018 en het stokje werd overgenomen door Emery. Vorig seizoen leidde de Spanjaard Arsenal naar een vijfde plek. In het statement wordt niet direct gesproken over de positie van Emery als trainer van The Gunners, maar in de voorbij weken riepen fans regelmatig om het ontslag van de oefenmeester.

Volgens The Times zou de Arsenal-directie zich reeds beraden over een mogelijke opvolger van Emery. Het dagblad schrijft dat voormalig middenvelder Mikel Arteta, op dit moment assistent-trainer bij Manchester City, voornaamste kandidaat is om Emery eventueel te vervangen. Ook de clubloze Massimiliano Allegri wordt genoemd.

'Pikante overstap, maar Pochettino zou prima bij Arsenal passen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.