Stuntploeg Leicester dendert door, Arsenal ontsnapt aan afgang

Leicester City blijft maar winnen in de Premier League. Ook het uitduel met Brighton & Hove Albion leverde weer een zege op voor de surprise van het seizoen in Engeland. Bij Arsenal smachten ze juist naar een overwinning, al was er wel sprake van opluchting door de late gelijkmaker tegen Southampton.

Brighton & Hove Albion
0 - 2
Leicester City

In de wetenschap dat Chelsea en Manchester City later deze avond tegen elkaar spelen, was het uitduel met Brighton voor Leicester een uitgelezen kans uit te lopen bij de concurrentie. De zo verrassend goed aan het seizoen begonnen ploeg van Brendan Rodgers begon ook sterk in de jacht op de vijfde zege op rij. Zo kopte Ayoze Pérez al in de eerste minuut tegen de lat en stopte Mathew Ryan een inzet met het hoofd van Jamie Vardy.

Het Brighton van basisklant Davy Pröpper hield stand en ging na rust zelfs op zoek naar de openingstreffer. Leicester werd teruggedrongen, maar sloeg halverwege de tweede helft vervolgens dodelijk toe uit de counter. De snelle Vardy werd gelanceerd, kon door richting het strafschopgebied en legde daar af op Pérez: 0-1. Enkele minuten later had Leicester de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar James Maddison stuitte op Ryan.

Brighton mocht zo blijven hopen op de vierde thuiszege op rij, maar Leicester maakte uiteindelijk toch een einde aan die serie. Vardy leek er in de 82ste minuut 0-2 van te maken uit een penalty, nadat hij zijn eerste inzet had gemist. De strafschop moest echter over, omdat Maddison te vroeg inliep en vervolgens de rebound binnen werkte. En dus staat Leicester ook na dertien speelronden tweede in Engeland en kan het afwachten wat City en Chelsea doen.

Arsenal
Arsenal
2 - 2
Southampton
Southampton

Arsenal won de laatste vier competitieduels stuk voor stuk niet en leek met laagvlieger Southampton de ideale tegenstander te treffen om weer eens te winnen. Dat liep echter anders. Danny Ings kreeg het Emirates Stadium al na acht minuten stil door na een snel genomen vrije trap van Ryan Bertrand verrassend de openingstreffer te maken. Via de binnenkant van de paal tekende de Engelsman alweer voor zijn zesde competitiegoal.

Het was een flinke tegenvaller voor Arsenal, maar dat stelde al snel weer orde op zaken. Nadat een schot van Pierre-Emerick Aubameyang nog werd geblokt, werkte Alexandre Lacazette de rebound wel binnen. Het bleef oppassen voor The Saints. Zo voorkwam Bernd Leno tien minuten na rust dat Nathan Redmond de bezoekers opnieuw op voorsprong zette. Vlak daarna nam Arsenal bijna de leiding, Nicolas Pépé raakt de lat met een volley.

Dichter dan dat kwam Arsenal niet bij de voorsprong. Twintig minuten voor tijd ging het vervolgens helemaal mis toen Southampton een penalty kreeg. Leno stopte de inzet van James Ward-Prowse nog, maar de rebound benutte de Engelse middenvelder wel. Een afgang leek in de maak, totdat Lacazette in de vijfde minuut van de extra tijd toch nog gelijkmaakte. Desondanks wacht de ploeg van Unai Emery al sinds 6 oktober op een zege.

Met Süleyman Öztürk blikken we terug op het Premier League-geweld van zaterdag.
AFC Bournemouth
1 - 2
Wolverhampton Wanderers

AFC Bournemouth en Wolverhampton Wanderers konden profiteren van de misstap van Arsenal. Wolves kon daarin zijn ongeslagen reeks verlengen tot acht duels en deed dat ook. Nathan Aké kon niet voorkomen dat de bezoekers voor rust twee keer toesloegen uit een vrije trap. Eerst schoot João Moutinho de bal in één keer in de verre hoek, vervolgens tikte Rául Jiménez binnen na een slim uitgevoerde variant.

Enkele minuten na de 0-2 kreeg Bournemouth een volgende domper te verwerken door de tweede gele kaart van Simon Francis, maar met Arnaut Danjuma Groeneveld na rust in de ploeg maakten de tien spelers van de thuisploeg het zowaar nog spannend. Verder dan de aansluitingstreffer van Steve Cook kwam de ploeg van Eddie Howe echter niet, waardoor Wolves nu een gaatje heeft geslagen met The Cherries en Arsenal voorbij is.

Everton
Everton
0 - 2
Norwich City

Bij het Everton van technisch directeur Marcel Brands is het lek nog altijd niet boven. Twee weken na de 2-1 zege tegen Southampton boekte Norwich City uitgerekend op Goodison Park de eerste uitzege van het seizoen. Todd Cantwell opende tien minuten na rust de score op aangeven van Teemu Pukki. Vervolgens hield Tim Krul zijn ploeg met enkele prima reddingen op de been en zorgde Dennis Srbeny in de extra tijd nog voor de 0-2.

Watford
Watford
0 - 3
Burnley
Burnley

Dat was een belangrijke zege, aangezien Norwich de laatste plaats nu afstaat aan Watford. Dat had The Canaries  voor de interlandperiode nog verslagen. Twee weken na de eerste competitiezege van het seizoen was Burnley te sterk. Na de 0-1 van Chris Wood liep de ploeg van bankzitter Erik Pieters in de slotfase uit naar een ruime zege dankzij goals van Ashley Barnes en James Tarkowski. Bij de thuisploeg ontbrak Daryl Janmaat.