Liverpool slaat weer toe in slotfase en blijft soeverein

Liverpool heeft zaterdagmiddag een nieuwe horde genomen in de Engelse titelstrijd. Op Selhurst Park werd er met 1-2 gewonnen van Crystal Palace.

Crystal Palace
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hadden allebei een basisplaats bij The Reds, die het wel zonder Mohamed Salah moesten doen. De Egyptenaar had nog te veel last van zijn enkelblessure en werd vervangen door Alex Oxlade-Chamberlain. Bij Palace was er uiteraard weer een basisplaats voor Patrick van Aanholt, die dinsdag nog in actie kwam voor het Nederlands elftal.

Zonder Salah had Liverpool het niet makkelijk. Op slag van rust leek de koploper zelfs op achterstand te komen, maar de goal van James Tomkins werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd vanwege een duwtje van Jordan Ayew. Liverpool ontsnapte en sloeg kort na rust zelf toe. Andrew Robertson gaf de bal voor en Sadio Mané werkte hem via beide palen binnen: 0-1.

Roberto Firmino liet even later een flinke kans op de 0-2 liggen, waardoor Palace lang in de wedstrijd bleef. Liverpool had heel veel balbezit, maar de thuisploeg gaf heel weinig ruimte weg en kwam er zelf sporadisch uit. Negen minuten voor tijd betaalde die speelwijze zich uit. Na voorbereidend werk van Christian Benteke en Andros Townsend kreeg Wilfried Zaha de bal in het strafschopgebied van Liverpool. De aanvaller schoof de bal in de verre hoek en liet daarmee pas zijn eerste Premier League-treffer van het seizoen aantekenen.

Liverpool moest zo aan de bak, maar stelde snel orde op zaken. Van Dijk zette goed door uit een hoekschop en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Firmino. Hij maakte er in de 86ste minuut 1-2 van en bezorgde de ploeg van manager Jürgen Klopp alsnog de zege. Liverpool komt zo op 37 punten uit dertien duels, een indrukwekkend aantal. Later op de zaterdag spelen achtervolgers Manchester City en Chelsea tegen elkaar.

Leicester City won zaterdag van Brighton & Hove Albion en blijft de nummer twee van de Premier League. Lees het verslag hier: