Onrust en hilariteit bij Kameroen: Eto'o zou alles bepalen en coach verslikt zich

Reacties

Een opmerkelijk moment bij de persconferentie van Kameroen deze week. Bondscoach Rigobert Song slaagde er niet in om een naam van een international uit zijn selectie uit te spreken. Het moment volgde op een onrustige dag rondom Kameroen.

Onrust en hilariteit bij Kameroen: Eto'o zou alles bepalen en coach verslikt zich
Zwitserland
Zwitserland
1 - 0
Kameroen
Kameroen

Op beelden is te zien hoe de bondscoach de naam van international Souaibou Marou niet bepaald op de juiste manier uitspreekt, waarna de persvoorlichter hem op pijnlijke wijze moet corrigeren. Marou is een 21-jarige spits die in september zijn eerste interland speelde voor Kameroen.

Lees verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eto'o 
Het is niet de eerste keer dat deze week dat Kameroen het voetbalnieuws haalt. Er is in het land nogal wat onrust ontstaan over de beslissing van de bondscoach om de ervaren AA Gent-verdediger Michael Ngadeu niet op te roepen. Volgens de makelaar van de speler heeft de coach deze keuze niet zelf gemaakt, maar is het bondsvoorzitter Samuel Eto'o die de spelers selecteert. 'De bondscoach en zijn staf zijn marionetten van Eto'o', zou hij hebben gezegd. 

De bondsvoorzitter en voormalig spits van Kameroen liet deze week zelf ook op opmerkelijke wijze van zich horen. Eto'o stelde dat het land dit jaar wereldkampioen kan worden. 'Kameroen gaat de finale spelen tegen Marokko', zei hij tegenover ESPN. 'Afrika heeft altijd de potentie gehad om succesvol te zijn, maar we hebben tot nu toe nog niet onze beste kant laten zien. In de loop van der jaren hebben deze landen steeds meer ervaring opgedaan', verklaart de voormalig aanvalsleider zijn uitspraak.

Kameroen begint op 24 november op het WK met een wedstrijd tegen Zwitserland, in een groep waarin het ook Servië en Brazilië op zijn pad vindt. 

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Kameroen
Meer over Kameroen
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.