Ten Hag kan door akkoord toch langer over Onana beschikken

Reacties

Andre Onana mag voor Manchester United in actie komen in de topper tegen Tottenham Hotspur. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de Engelse topclub en de voetbalbond van Kameroen.

Ten Hag kan door akkoord toch langer over Onana beschikken
© Pro Shots

Onana neemt deze maand met Kameroen deel aan het toernooi om de Afrika Cup. Op 15 januari staat de eerste groepswedstrijd tegen Guinee op het programma. Normaliter zou Onana in de dagen voor de wedstrijd al aanwezig zijn in gastland Ivoorkust, maar er is een uitzondering gemaakt. De Kameroense bond is er mee akkoord gegaan dat Onana daags voor de wedstrijd tegen Guinee nog kan spelen tegen Tottenham Hotspur.

Drukke dagen voor Onana


Zo 14 jan.

Ma 15 jan.

De vriendelijke opstelling van de Kameroeners ten opzichte van United heeft volgens The Athletic ook te maken met het feit dat Onana van gedachten is veranderd over zijn interlandtoekomst. Toen de ex-Ajacied vorige zomer van Internazionale naar United vertrok, had hij een punt achter zijn interlandcarrière gezet. De Engelsen hadden dus verwacht dat Onana ook tijdens het toernooi om de Afrika Cup inzetbaar zou zijn voor zijn club.

Onana werd eind augustus echter alweer opgeroepen voor de nationale ploeg van Kameroen. De 27-jarige doelman was teruggekomen op zijn beslissing. De 37-voudig international noemde het willen helpen van zijn land als belangrijkste reden. United handelde snel en nam op 1 september de Turkse doelman Altay Bayindir over van Fenerbahçe.

Programma Manchester United


Ma 8 jan.

Zo 14 jan.

Do 1 feb.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.