Onrust bij Villa: Okore bij Onder-21, schorsing Agbonlahor

Reacties

Niet alleen sportief gebied beleeft het al gedegradeerde Aston Villa een rampseizoen, ook discipline blijft een probleem bij de club uit Birmingham. Zo maken verdediger Jores Okore (23, foto) en Gabby Agbonlahor (29) geen deel meer uit van de selectie van interim-manager Eric Black.

Onrust bij Villa: Okore bij Onder-21, schorsing Agbonlahor

Enkele dagen nadat voor Aston Villa het doek viel op Old Trafford (1-0 nederlaag tegen Manchester United) doet Okore zijn verhaal tegenover Deense media. De Deense international kwam op 13 maart voor het laatst in actie voor de hekkensluiter van de Premier League en een rentree lijkt allesbehalve aanstaande. 'De manager heeft mij naar het Onder-21 team gestuurd nadat ik om een eerlijke kans vroeg. Ik vertelde hem dat ik een kans wilde en dat ik het naar mijn mening goed genoeg heb gedaan in de wedstrijden waarin ik in actie kwam.'

Niet alleen Okore bezorgt Black kopzorgen. De situatie rond Agbonlahor is ook een verhaal apart. Villa startte onlangs een onderzoek naar het gedrag van de aanvaller tijdens zijn vakantie in Dubai gedurende de voorbije interlandperiode. In Engelse media doken foto's op van Agbonlahor met een waterpijp bij een uitgaansgelegenheid. Vorige week besloot de club hem een persoonlijk fitnessprogramma te geven, zodat hij klaar zou zijn voor de laatste wedstrijden van het seizoen.

Het voorbije weekend publiceerde The Sun foto's van een feestende Agbonlahor in een Londens hotel. De voetballer vermaakte zich onder meer met lachgas. Pikant detail: de foto's zijn van afgelopen zaterdag, de dag waarop de club voor het eerst uit de Premier League degradeerde. 'Aston Villa heeft Agbonlahor geschorst en doet intern onderzoek naar de gebeurtenissen van afgelopen weekend', is te lezen in een statement van de club.

De incidenten passen naadloos in het huidige rampseizoen van The Villans, die in de competitie slechts drie keer wonnen. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen het Southampton van manager Ronald Koeman, die nog hoopt op kwalificatie voor Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.