Rashford en Van Gaal bezegelen degradatie Aston Villa

Reacties

Op Old Trafford is de degradatie van Aston Villa een feit geworden. Het Manchester United van manager Louis van Gaal bleek te sterk en daardoor is handhaving onmogelijk geworden voor de hekkensluiter van de Premier League: 1-0.

Rashford en Van Gaal bezegelen degradatie Aston Villa

Drie dagen na de knappe bekerzege op West Ham United (1-2) besloot Van Gaal een aantal vaste krachten rust te geven. Zo kreeg Memphis Depay weer eens een basisplaats toebedeeld en startte Wayne Rooney voor het eerst sinds zijn knieblessure. Timothy Fosu-Mensah werd juist naar de reservebank verwezen en de achttienjarige Nederlander zag zijn vervanger Antonio Valencia een hoofdrol spelen bij de openingstreffer.

Na een half uur werd Valencia namelijk gelanceerd door Rooney en leverde hij een lage voorzet af op Marcus Rashford. De spits tikte simpel binnen en hielp United zo in een zetel. Van Aston Villa leek de thuisploeg, waar Daley Blind negentig minuten speelde in het centrum van de defensie, namelijk weinig te vrezen te hebben. Leandro Bacuna en consorten kwamen in Manchester lange tijd tot geen enkele uitgespeelde mogelijkheid.

Memphis Depay deed weer eens negentig minuten mee bij Manchester United.
Memphis Depay deed weer eens negentig minuten mee bij Manchester United.

Het inbrengen van targetman Rudy Gestede zorgde in de slotfase toch nog voor een opleving. Eerst voorkwam Blind met een late ingreep een tegengoal en uit de corner die volgde, raakte Gestede de paal. Doordat de gelijkmaker uitbleef, is Aston Villa volgend seizoen niet meer actief op het hoogste niveau. Dat is voor het eerst sinds de oprichting van de Premier League in 1992.

United, waarvoor Memphis in de extra tijd nog de paal raakte en Fosu-Mensah vlak voor tijd inviel, doet juist goede zaken op de ranglijst. Van Gaal en consorten blijven vijfde, maar hebben de vierde plek van stadgenoot Manchester City weer in het zicht. Het verschil bedraagt één punt, al komt City om 18.30 uur nog in actie tegen Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.