Van Gaal: 'You can't compare apples with pears'

Reacties

Louis van Gaal vindt niet dat zijn talent Marcus Rashford vergeleken mag worden met Cristiano Ronaldo. Dat legde de manager van Manchester United uit met een fraai staaltje steenkolenengels.

Van Gaal: 'You can't compare apples with pears'

Een journalist vroeg Van Gaal naar de overeenkomsten tussen de achttienjarige Rashford en de Portugese legende van Real Madrid, die tussen 2003 en 2009 op Old Trafford speelde. 'You can't compare apples with pears. Dus ik ben het niet eens met wat je zegt. Marcus ontwikkelt zich geweldig, maar de vergelijking met Ronaldo gaat mank. Ze spelen niet eens op dezelfde positie', aldus Van Gaal.

De manager vindt het wel mooi om talenten als Rashford en Timothy Fosu-Mensah te zien doorbreken. 'Onder mij zijn vaker jonge spelers doorgebroken. Dat is ook een van de redenen dat Manchester United mij gekozen heeft als manager. Ik ben erg blij om te zien hoe de talenten zich ontwikkelen', legt hij uit.

Van Gaal treft zaterdag op Old Trafford de zwakste ploeg van de Premier League, want hekkensluiter Aston Villa komt op bezoek. Ander Herrera ontbreekt dan waarschijnlijk, want hij is niet ongeschonden uit het FA Cup-duel met West Ham United (1-2 zege) gekomen. 'Ik weet nog niet precies hoe het met hem is. Het is wachten op de diagnose, maar ik denk niet dat we hem heel lang kwijt zijn', zei Van Gaal.

De Amsterdammer rekent dit seizoen niet meer op de al langer geblesseerde Bastian Schweinsteiger. 'Misschien dat hij het EK nog wel kan halen, dat kan ik moeilijk inschatten.' Luke Shaw zou nog wel minuten kunnen maken aan het einde van de jaargang. 'Hij boekt enorme vooruitgang.'

Wayne Rooney maakte midweeks tegen West Ham al zijn rentree als invaller en gaat tegen Aston Villa meer minuten maken. 'Het hangt een beetje af van het wedstrijdverloop, maar het plan is om hem meer ritme te laten opdoen', sprak Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.