Onhoudbare Dost leidt Sporting met nieuwe hattrick naar koppositie

Bas Dost heeft Sporting Lissabon zondag hoogstpersoonlijk de koppositie in de Portugese competitie bezorgd. Tegen laagvlieger Desportivo Aves nam de spits de volledige productie voor zijn rekening: 3-0.

Dost maakte de voorbije week ook al indruk met een hattrick in de competitiewedstrijd tegen Marítimo (5-0) en het winnende doelpunt in de bekerconfrontatie met Cova Piedade (1-2). Na een half uur kreeg ook Aves de eerste treffer van Dost om de oren. De zeventienvoudig international kopte binnen na een uitstekende actie en voorzet van Rúben Ribeiro.

Na rust was Sporting in de vijftigste minuut al dicht bij een tweede treffer via Gelson Martins na voorbereidend werk van Dost. Martins ging een minuut later naar de grond in de zestien meter, waarop Dost de daaropvolgende strafschop kalm binnenschoot. In de slotfase kroonde hij zich wederom tot hattrickheld door de voorzet van Cristiano Piccini binnen te lopen. Daardoor staat de teller van Dost na achttien competitieduels op negentien doelpunten.

Door de overwinning staat de ploeg van Jorge Jesus in ieder geval voor één dag bovenaan de ranglijst, met een punt voorsprong op FC Porto. De concurrent komt maandag nog in actie, uit bij Estoril.