Hattrickheld Dost helpt Sporting aan belangrijke punten in titelstrijd

Sporting Lissabon heeft zondag de dertiende zege van het seizoen geboekt door Marítimo te verslaan: 5-0. Bas Dost was met een hattrick de grote man bij de formatie van trainer Jorge Jesus.

Afgelopen woensdag opende Sporting het jaar met een gelijkspel bij Benfica (1-1). Dost scoorde toen niet, maar vond tegen Marítimo al na twintig minuten het net. Gelson Martins gaf de bal voor op de boomlange spits, die met zijn linkervoet afwerkte.

De kameraad van Dost in de aanval, ex-FC Twente-speler Bryan Ruiz, verdubbelde vlak na rust de score na een fraaie pass van Bruno Fernandes. De Costa Ricaan bleef kalm en rondde af in de korte hoek. Vervolgens zorgde Dost met een intikker op aangeven van Fernandes voor 3-0 en tekende de Nederlander ook voor de vierde treffer door raak te koppen nadat doelman Charles een schot van Fernandes losliet. Het slotakkoord was voor Marcos Acuña, die in de extra tijd voor de vijfde goal zorgde.

Sporting staat na de winst in ieder geval voor even bovenaan in de Portugese competitie, al kan FC Porto later op de zondag die plek weer overnemen. Zij spelen om 21.15 uur tegen Guimarães. Sporting heeft 43 punten, Porto 42.