Dost en Sporting geven zege op aartsrivaal Benfica in extremis weg

Reacties

Sporting Lissabon heeft de zege in de stadsderby op bezoek bij aartsrivaal Benfica in de slotfase weggegeven. Met Bas Dost negentig minuten binnen de lijnen stevende Sporting in Estádio da Luz op een overwinning af, maar in een hectisch duel werd het in extremis alsnog 1-1. De arbitrage speelde een hoofdrol, FC Porto is de lachende derde.

Dost en Sporting geven zege op aartsrivaal Benfica in extremis weg

Dost en co kwamen na achttien minuten op voorsprong, dankzij een dubbel mazzeltje. Na een door de arbitrage gemist buitenspelmoment én een slecht weggewerkte voorzet probeerde Fábio Coentrão het met links. Zijn inzet belandde via een Benfica-been echter precies op het hoofd van Gelson Martins, waarna de collega van Dost raak knikte. Kort daarna kreeg de thuisploeg aan de andere kant een soortgelijke kans. Een gekraakte voorzet van Eduardo Salvio kon door Jardel van dichtbij worden binnengekopt, maar op de lijn bracht Sporting-verdediger Cristiano Piccini redding.

Het grootste moment van opwinding kwam in het vervolg van de eerste helft eveneens voor het doel van Sporting. Na een voorzet van André Almeida schoot Jonas richting doel, maar hij trof Coentrão. Het leek er sterk op dat de linksback de bal tegen zijn arm kreeg, maar scheidsrechter Hugo Miguel én de videoscheidsrechter oordeelden dat de ex-speler van Real Madrid de bal in het gezicht kreeg. In de scrimmage die volgde trof Benfica via Filip Krovinovic ook nog de lat.

Ook na de pauze ging Benfica fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Twee keer achter elkaar was Jonas dichtbij, maar zijn inzetten gingen via Sebastián Coates en Piccini over en naast. Dat laatstgenoemde de bal met zijn arm van richting veranderde, deed Miguel en zijn video-assistent er overigens wederom niet toe besluiten om de bal op de stip te leggen. Een kwartier voor tijd werkte Coates de bal bijna wéér in zijn eigen doel, maar het leek bij 0-1 te blijven.

In de laatste minuut kreeg Benfica echter alsnóg een strafschop. Rodrigo Battaglia keerde een inzet vrij opzichtig met zijn hand, dit keer wees Miguel wél naar de stip. Jonas maakte vanaf elf meter geen fout, waardoor hij Estádio da Luz tot ontploffing bracht. Door de remise is FC Porto spekkoper. Die ploeg blijft koploper, Porto won eerder op de woensdagavond met 1-2 bij Feirense en heeft nu 42 punten uit zestien duels. Sporting heeft nu twee punten minder, Benfica volgt zelfs op vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.