Dost sluit ongelooflijk kalenderjaar in stijl af

Bas Dost heeft zondag opnieuw een belangrijke bijdrage geleverd aan een overwinning van Sporting Lissabon. De spits was trefzeker in de 2-0 zege op Portimonense.

Bruno Fernandes opende in de negende minuut de score namens Sporting, na een uitstekende steekbal van Daniel Podence. De promovendus weerde zich daarna prima. De grootste kans voor rust kwam op naam van Dost, die de bal over doelman Ricardo Ferreira heen wipte maar Lucas Posignolo de bal van de lijn zag halen.

Na een uur was het wel raak voor de aanvaller. Fernandes verlengde een voorzet van Gelson Martins, Dost stond op de perfecte plek en sloeg toe. Op dat moment stond de uitploeg al met tien man: rechtsachter Emmanuel Hackman ontving zes minuten voor de genadeklap zijn tweede gele kaart.

De teller van Dost bleef in Sportings laatste competitieduel op één treffer staan. Daardoor eindigt de spits op liefst 38 competitiegoals in 2017. Alleen Lionel Messi, die momenteel op 39 doelpunten staat, deed het vooralsnog beter dan de zeventienvoudig international.