Dost hijgt Messi in de nek na nieuwe glansrol

Reacties

Met dank aan Bas Dost heeft Sporting Lissabon zaterdagavond een lastige klip omzeild in de Portugese competitie. De formatie van Jorge Jesus won met 1-3 bij Boavista. De Nederlander nam twee goals voor zijn rekening.

Dost hijgt Messi in de nek na nieuwe glansrol

Sporting Lissabon had in de beginfase grote moeite met Boavista, dat vroeg druk zette en een reeks mogelijkheden creëerde. De thuisploeg kon het hoge niveau echter niet vasthouden en incasseerde vlak voor rust de 0-1. Fabio Coentrão kopte bij de tweede paal raak na fraai voorbereidend werk van Daniel Podence.

In de tweede helft stond Dost op. De ex-aanvaller van onder meer SC Heerenveen en VfL Wolfsburg was in de 63ste minuut bij de pinken bij een rebound en had vier minuten nadien opnieuw succes, deze keer door van dichtbij binnen te schieten nadat Jérémy Mathieu een kopduel won. Tussendoor had Mateus namens de thuisclub tijdelijk de spanning vergroot.

Dost staat dit kalenderjaar op 37 competitiedoelpunten. Van alle spelers in de tien grootste Europese competities doet alleen Lionel Messi het beter. De Argentijn staat op 38 goals en komt zondag met Barcelona nog in actie tegen Villarreal.

Door de overwinning grijpt Sporting Lissabon de eerste plaats, al kan FC Porto dit weekeinde in punten nog gelijk komen met Dost en de zijnen als het zondag afrekent met Vitória Setúbal. Benfica, dat eerder op de avond met 3-1 won van Estoril, staat derde op drie punten van Sporting Lissabon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.