Dost maakt opnieuw verschil en nadert Messi

Reacties

Sporting Lissabon heeft vrijdagavond zonder te imponeren een competitiezege op Belenenses geboekt en daardoor in elk geval tijdelijk de koppositie in Portugal gegrepen. Zoals zo vaak maakte Bas Dost het verschil: 1-0.

Dost maakt opnieuw verschil en nadert Messi

Sporting Lissabon opende sterk en zette de bezoekers meteen onder druk. Na een klein kwartier werd het krachtsverschil tot uitdrukking gebracht in de score. Een koelbloedige Dost stuurde de keeper de verkeerde hoek in bij een strafschop, welke werd toegekend voor een overtreding op Daniel Podence.

Het betekende Dosts tiende treffer van dit seizoen in de Portugese competitie en zijn 35ste van dit kalenderjaar. In de grootste tien Europese competities doet alleen Lionel Messi het beter (37 goals). Sporting Lissabon nam na de goal van Dost wat gas terug, waardoor Belenenses iets beter in de wedstrijd kwam.

De tandeloze bezoekers dwongen weinig af, iets dat na rust veranderde. Belenenses kwam sterk uit de kleedkamer en met name Benny zorgde voor dreiging. Sporting Lissabon schrok net op tijd wakker en speelde het duel gecontroleerd uit. Invaller Bryan Ruiz miste nog een aardige mogelijkheid op de 2-0.

Door de zege komt Sporting Lissabon op 33 punten, eentje meer dan FC Porto en vier meer dan Benfica. Later op de avond staan de laatstgenoemde teams tegenover elkaar.

Dinsdagavond wacht voor Sporting Lissabon het afsluitende groepsduel met Barcelona in de Champions League. Om door te dringen tot de tweede ronde moeten de Portugezen stunten in Camp Nou, maar zijn ze ook afhankelijk van een misstap van Juventus tegen Olympiakos Piraeus.

Topscorers in het kalenderjaar 2017:

  
1. Lionel MessiBarcelona37
2. Bas DostSporting Lissabon35
3. Edinson CavaniParis Saint-Germain33
4. Robert LewandowskiBayern München31
5. Harry KaneTottenham Hotspur30
6. Ciro ImmobileLazio29
7. JonasBenfica28
8. Vagner LoveAlanyaspor27
9. Dries MertensNapoli27
10. Pierre-Emerick AubameyangBorussia Dortmund26
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.