Ongeslagen coach Fraser pakt met ADO punt tegen NAC

Na vier duels als trainer van ADO Den Haag is Henk Fraser nog altijd ongeslagen (W2, G2). Dit keer pakte hij thuis een punt tegen NAC Breda: 1-1.

Tijdens een matige eerste helft gaven beide teams elkaar niet veel toe. ADO was in eigen huis dankzij veel strijdlust weliswaar de bovenliggende partij, maar kreeg nauwelijks grote kansen. Op de tegenaanval kon ook NAC voor rust niet gevaarlijk worden.

Pas na de hervatting kwam er leven in het duel, toen invaller Elson Hooi in de diepte werd weggestuurd door Rydell Poepon, die het opnam tegen zijn oude club. Hooi bleef tegenover ADO-keeper Robert Zwinkels rustig en zette daarmee zijn elftal op voorsprong.

Door een gruwelijke fout van Sepp de Roover gaf NAC de verworven leidende positie al snel uit handen. De rechtsback van NAC dribbelde onhandig door zijn eigen strafschopgebied, waardoor Roland Alberg met een sliding de bal van zijn voeten en in het doel kon glijden.

Ongeslagen
De gelijkmaker gaf ADO vleugels en de thuisploeg nam het heft stevig in handen. De stugge verdediging van NAC liet ADO het veldoverwicht echter niet in kansen omzetten, waardoor de thuisploeg zich tevreden moest stellen met een 1-1 gelijkspel.

NAC is daarmee al zes competitieduels op rij ongeslagen, terwijl ADO ook niet onderuit ging in zijn laatste vier wedstrijden. De Bredanaars staan tiende in de Eredivisie, terwijl ADO de vijftiende positie bezet.