Ten Rouwelaar krijgt steeds meer zicht op Eredivisierecord

Reacties

● Sinds de trainerswisseling (Henk Fraser voor Maurice Steyn) bleef ADO Den Haag ongeslagen in de Eredivisie (W2, G1).

Ten Rouwelaar krijgt steeds meer zicht op Eredivisierecord

● Ondanks de opleving van de laatste weken is ADO nog altijd de ploeg die dit Eredivisieseizoen de meeste nederlagen leed (veertien).

● ADO won vijf van zijn twaalf thuiswedstrijden en stapte ook vijf keer als verliezer van het veld. Twee keer eindigde een thuisduel in een gelijkspel.

● ADO (vijftiende op de ranglijst) behaalde dit seizoen net zoveel competitiezeges als PEC Zwolle, dat achtste staat.

● De Hagenaars incasseerden dit seizoen al 53 doelpunten in 25 competitiewedstrijden. Alleen NEC kreeg tot dusverre meer goals te verwerken (61).

● Mike van Duinen maakte in het thuisduel met Go Ahead Eagles tijdens de vorige speelronde (3-2 zege) na negen wedstrijden zonder goal eindelijk weer een doelpunt. De aanvaller is met zes treffers clubtopscorer van ADO.

● NAC Breda bleef in zijn laatste vijf competitieduels ongeslagen (W2, G3). Dat is de langste reeks sinds de periode januari-februari 2008 (toen acht duels op rij zonder verlies).

● NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar speelde al 195 Eredivisieduels op rij zonder ook maar één minuut te missen. Hij krijgt langzaam maar zeker het Eredivisierecord van Ruud Hesp in zicht. Die stond bij Fortuna Sittard tussen 1987 en 1993 tijdens 204 opeenvolgende duels onder de lat.

● Na zes opeenvolgende uitnederlagen tussen medio oktober en medio januari bleef NAC tijdens zijn laatste drie uitduels ongeslagen (W1, G2).

● De Bredanaars speelden dit seizoen op vreemde bodem al drie keer doelpuntloos gelijk, het meest van alle clubs. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen SC Cambuur, PEC Zwolle en SC Heerenveen.

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.