Ongenaakbaar Juventus en Ronaldo denderen door in Serie A

Reacties

Juventus is ook na veertien speelronden nog ongeslagen in de Serie A. Op bezoek bij Fiorentina boekte de regerend kampioen en koploper van Italië vrij eenvoudig zijn dertiende competitiezege van het seizoen. Cristiano Ronaldo scoorde opnieuw.

Ongenaakbaar Juventus en Ronaldo denderen door in Serie A
Fiorentina
Fiorentina
0 - 3
Juventus
Juventus

Juventus is eigenlijk nergens buiten Turijn geliefd, maar in Florence is de haat jegens De Oude Dame wel erg groot. Aangezien Fiorentina dit seizoen nog ongeslagen was in eigen huis en Juve het traditiegetrouw lastig heeft in Florence, was er de hoop op een stunt. Maar de rivaal bleek een flinke maat te groot.

Hoewel La Viola er alles aan deed het Juventus moeilijk te maken, waren het uiteindelijk toch de bezoekers die na een half uur de leiding namen. Middenvelder Rodrigo Bentancur had na een één-tweetje met Paulo Dybala een vrije doortocht richting het strafschopgebied en schoof de bal met links beheerst in de hoek.

Met Federico Chiesa als grootste bron van dreiging bleef Fiorentina het wel proberen, maar de ongeslagen status van Juve kwam niet in gevaar. Met het nodige fortuin maakte Giorgio Chiellini er in de 67ste minuut 0-2 van, nadat een corner niet goed werd weggewerkt. Het slotakkoord was voor Ronaldo, die een strafschop feilloos benutte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo blijft Juventus doordenderen in de Serie A, op jacht naar de achtste landstitel op rij. De voorsprong op Napoli en Internazionale bedraagt nu respectievelijk elf en twaalf punten, maar beide clubs komen dit weekend nog in actie. Op de topscorerslijst staat Ronaldo nu weer bovenaan samen met de Pool Krzysztof Piatek: allebei tien goals.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.