Ongeloof bij Xavi na bezoek aan München: 'Hebben Bayern gespaard'

Een pissige Barcelona-coach Xavi Hernández spreekt van een gemiste kans voor de Catalanen om weer eens te winnen van plaaggeest Bayern München. Barça kwam dinsdagavond vooral voor rust sterk voor de dag in de Allianz Arena, maar ging opnieuw ten onder tegen de Duitsers.

Bayern München
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Lucas Hernández en Leroy Sané velden na rust het vonnis over Barcelona. De Catalaanse krant Sport zag het Barça van Xavi een 'superieure' eerste helft afwerken tegen Bayern. 'Maar de geschiedenis herhaalde zich. Het verschil (tussen Barcelona en Bayern, red.) zat zonder twijfel opnieuw in de effectiviteit', aldus de sportkrant.

Ook Mundo Deportivo zag een sterk Barcelona en kwam nog terug op de 8-2 nederlaag tegen Bayern in 2020 en de verliespartijen van vorig seizoen tegen Der Rekordmeister (twee keer 3-0): 'Het was duidelijk dat Xavi met het nieuwe Barcelona een einde wilde maken aan het bloedvergieten. Bayern lag voor rust aan banden.'

Opta constateerde dat Bayern zeer effectief was in de laatste vier confrontaties met Barcelona: uit dertig schoten op doel werd liefst zestien keer gescoord. Barça had dinsdagavond in München voor rust tien doelpogingen, maar vond niet het net. De enige keer dat Bayern in eigen huis tien of meer doelpogingen moest verwerken in de eerste helft was in 2008 tegen Fiorentina.

Ongeloof
Xavi kon niet geloven dat dat Barcelona met lege handen uit de Allianz Arena vertrok. 'Ik ben pissig, zoals altijd wanneer we verliezen, maar we hadden vandaag echt een kans om Bayern te verslaan. We waren de betere ploeg', zei de trainer van de Catalanen, die vond dat arbiter Danny Makkelie een penalty aan zijn ploeg had moeten toekennen, tegen Spaanse media. 'We hebben Bayern gespaard, zij ons niet. Dat was het verschil.'

'We hadden zes of zeven goede kansen. Hun eerste doelpunt viel na een fout bij het dekken tijdens een corner, de tweede is ook een fout van ons. Het resultaat is geen goede weergave van de verhoudingen op het veld, maar in de Champions League betaal je de rekening als je een tegenstander spaart. We blijven vooruit kijken, maar dit is een stap achteruit voor ons, we vertrekken hier met een onterechte nederlaag', besluit Xavi.