Ongekende reeks Ajax op vreemde bodem in Europa

Reacties

Ajax heeft sinds 24 augustus 2017 geen enkel Europees uitduel verloren. De ploeg van Erik ten Hag pakte twaalf keer op rij minstens een punt op vreemde bodem.

Ongekende reeks Ajax op vreemde bodem in Europa
© Pro Shots

Met de 0-3 zege op Valencia verlengde Ajax de knappe reeks. Na de uitschakeling bij Rosenborg BK (3-2 nederlaag) in de voorronde van de Europa League in 2017 noteerde Ajax zes zeges en zes remises. De 1-3 zege op Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League vormde vorig jaar het startpunt.

Daarna speelden de Amsterdammers in de barrages gelijk tegen Standard Luik en Dinamo Kiev. In het hoofdtoernooi startte Ajax met remises bij Bayern München en Benfica. Vervolgens won de ploeg op bezoek bij AEK Athene, Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur.

Dit seizoen won Ajax nog niet in het buitenland, tot woensdagavond. In de voorrondes speelde de kampioen van Nederland gelijk tegen PAOK Saloniki en APOEL Nicosia. Na de winst in Mestalla, waardoor Ajax na twee duels leidt in Groep H, wacht Chelsea als tegenstander in Amsterdam (23 oktober) en op Stamford Bridge (5 november). Alvorens Ajax afsluit in eigen huis tegen Valencia (10 december), gaat de ploeg op visite bij Lille (27 november).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.