Paris Saint-Germain heeft drie dagen voor het Champions League-treffen met Borussia Dortmund zeldzaam puntenverlies geleden. Daardoor kreeg de heuglijke dag van Mitchel Bakker een bittere nasmaak.

Amiens
4 - 4
PSG
PSG

Geen Neymar, geen Kylian Mbappé. PSG-trainer Thomas Tuchel wilde in de aanloop naar de herstart van de Champions League geen onnodige risico's lopen met zijn steraanvallers. 'Maar we brengen wel een sterke ploeg aan de aftrap', beloofde Duitse coach. Tuchel had tegen Amiens een plaats in de basisploeg ingeruimd voor Edinson Cavani, Mauro Icardi en ook Mitchel Bakker. Voor de Nederlander was het zijn debuut in de Ligue 1.

De eerste helft van de negentienjarige verdediger in de Franse competitie leverde een uiterst onverwacht verhaal op. Amiens stond na koud vijf minuten op 1-0 door een goal van Serhou Guirassy met Gaël Kakuta als aangever. De voormalig Vitesse-kracht was na minder dan een half uur verantwoordelijk voor de 2-0. Kort voor rust maakte Fousseni Diabaté het onverwachte feest van Amiens compleet; 3-0.

Voor de thuisploeg was het de eerste keer in z'n Ligue 1-historie dat het drie keer scoorde in de eerste helft. Deze historische score dwong PSG tot een inhaalrace, die al voor rust via Ander Herrera werd ingezet. Met twee treffers in een tijdsbestek van vijf minuten poetste de zeventienjarige centrale verdediger Tanguy Kouassi de achterstand weg. In de 74ste minuut maakte Icardi de herstelwerkzaamheden af; 3-4.

Het laatste woord was echter van Amiens. In blessuretijd richtte de thuisploeg zich op via Guirassy, die na de opening ook het slotstuk voor zijn rekening nam van de ongekende PSG-avond.