Krijgt pijnlijke Champions League-reeks Neymar toch weer vervolg?

Reacties

Vijf dagen voor de eerste Champions League-confrontatie met Borussia Dortmund, is het nog altijd twijfelachtig of Neymar kan meespelen met Paris Saint-Germain. Trainer Thomas Tuchel zwaaide na afloop van het bekerduel met Dijon de nodige twijfel met zijn uitspraken.

Krijgt pijnlijke Champions League-reeks Neymar toch weer vervolg?
© Pro Shots
Dijon
Dijon
1 - 6
PSG
PSG

Neymar ontbrak woensdagavond opnieuw in de selectie van PSG en heeft al sinds 1 februari geen wedstrijd meer gespeeld toen hij een ribblessure opliep tegen Montpellier. Franse media namen aan dat de club zijn Braziliaanse sterspeler spaarde voor de belangrijke confrontaties met Dortmund, maar het is volgens Tuchel helemaal niet zeker dat de 28-jarige dribbelaar dan inzetbaar is.

'Ik kan jullie niet honderd procent zeker vertellen dat hij gaat spelen tegen Dortmund. We moeten daar richting elke wedstrijd weer een beslissing over nemen', zei Tuchel op zijn persconferentie. 'Maar het risico wordt elke dag een beetje kleiner. Als het aan mijzelf had gelegen had hij gespeeld Lyon en vandaag ook, maar we moeten voorzichtig zijn en kunnen zijn gezondheid niet op het spel zetten.'

En dus overlegt Tuchel elke wedstrijd weer met de staf, de club en de speler zelf of Neymar zijn rentree kan maken. Dat is tot nu toe dus niet het geval geweest. Als hij de heenwedstrijd tegen Dortmund daadwerkelijk mist, zou dat alweer de vierde knock-outwedstrijd op rij zijn die aan hem voorbij gaat sinds zijn komst naar Parijs. Dat terwijl de Champions League juist een groot doel is van de club.

Neymar speelde in het seizoen 2017/18 alleen in de eerste achtste finale mee tegen Real Madrid. Sindsdien miste de Braziliaan alle drie de knock-outduels van PSG, dat telkens werd uitgeschakeld.
© Pro Shots
Neymar speelde in het seizoen 2017/18 alleen in de eerste achtste finale mee tegen Real Madrid. Sindsdien miste de Braziliaan alle drie de knock-outduels van PSG, dat telkens werd uitgeschakeld.

De laatste jaren kwamen van die ambities weinig terecht. In het eerste seizoen na de komst van Neymar (2017/18) was latere winnaar Real Madrid in de achtste finale te sterk. In het heenduel kon de van Barcelona overgenomen aanvaller een 3-1 nederlaag in Spanje niet voorkomen, de met 2-1 verloren return in het eigen Parc des Princes miste hij door een voetblessure.

Woede
Om dezelfde reden moest Neymar afgelopen seizoen vanaf de tribune toezien hoe PSG op dramatische wijze werd uitgeschakeld door Manchester United, dat na een 2-0 nederlaag op Old Trafford in de slotfase van de return in Parijs door een late penalty van Marcus Rashford alsnog verder ging: 1-3. Neymar ontstak in woede en werd door de UEFA-geschorst wegens een post op Instagram.

Dat moment staat symbool voor de haat-liefdeverhouding die Neymar heeft met het miljardenbal. Sinds zijn komst naar PSG wil het immers maar niet lukken in de Champions League. Dat terwijl hij bij Barcelona nog schitterende in dat toernooi aan de zijde van Luis Suárez en Lionel Messi. Met het fameuze MSN-trio won Barça in 2015 de Champions League. In 2017 stond Neymar nog aan de basis van de roemruchte Remontada tegen PSG.

Di 18 feb. 2020

Wo 11 mrt. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.