Ondanks grote twijfels miljoenenbod op wereldberoemd shirt Maradona

Reacties
Ondanks grote twijfels miljoenenbod op wereldberoemd shirt Maradona
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Veilingsite Sotheby's heeft een bod van bijna vijf miljoen euro gekregen op een shirt van Maradona. Het gaat om het blauwe shirt waarmee de legendarische Argentijn zijn wereldberoemde doelpunten maakte tegen Engeland op het WK van 1986.

Het bedrag is geboden ondanks de twijfels over de authenticiteit. In Argentinië klonken geluiden dat het niet hét shirt van Maradona was, maar een replica. Dochter Dalma zou beweren dat het nooit in handen is geweest van oorspronkelijke eigenaar Steve Hodge. De oud-middenvelder van The Three Lions zou het shirt hebben geruild met Maradona, maar volgens zijn dochter is dat niet waar.

Het veilinghuis gebruikte diverse technieken om de oorsprong van het shirt te controleren en zegt de garantie te kunnen bieden dat het wel het juiste shirt is. Daarop kreeg het een bod van vier miljoen pond - omgerekend 4,8 miljoen euro - binnen. Tot 4 mei kunnen andere gegadigden zich in de strijd om het iconische tenue mengen.

Maradona scoorde zijn treffer met 'De Hand van God.' Even later maakte hij na een onnavolgbare solo vanaf de middellijn ook nog een tweede goal. Later dat toernooi werd Argentinië wereldkampioen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.