Onana reageert in statement op verbanning bij Kameroen

Reacties

Terwijl Kameroen strijdt om de knock-outfase van het WK te bereiken, vliegt Andre Onana terug naar Europa. De 26-jarige doelman reageert in een statement op zijn pijnlijke verbanning bij het Afrikaanse land.

Onana reageert in statement op verbanning bij Kameroen
© Pro Shots

Bij het openingsduel van het WK had Onana nog een basisplaats, maar maandagochtend werd duidelijk dat de voormalig Ajacied uit de selectie was gezet. Onana zou zijn gebotst met bondscoach Rigobert Song over zijn speelstijl en miste zodoende de wedstrijd tegen Servië. Song zou Onana hebben verzocht om wat traditioneler en met minder risico te spelen, Onana was het daar totaal niet mee eens.

Balcontacten Onana tegen Zwitserland.
Balcontacten Onana tegen Zwitserland.

Inmiddels is duidelijk dat Onana ook de rest van het toernooi niet meer in actie zal komen voor zijn land. Hij vliegt dinsdag naar Parijs. Song gaf dinsdag al kort uitleg op de verbanning van Onana: 'We strijden hier met 26 spelers op dit WK en samen moeten we discipline en respect tonen', zei de bondscoach.

Onana heeft nu voor het eerst ook zelf gereageerd op zijn exit. 'Ik wil allereerst mijn liefde voor mijn land en het nationale elftal uitdrukken. Ik heb me altijd op de best mogelijke manier gedragen om het team naar succes te leiden', verzekert hij in zijn reactie op social media.

Onana heeft naar eigen zeggen geprobeerd er nog uit te komen met Song, maar zonder succes. 'Ik heb alles gegeven om een oplossing te vinden voor een situatie die een voetballer vaak ervaart, maar er was geen bereidheid bij de andere partij. Sommige momenten zijn moeilijk te verwerken. Ik wil benadrukken dat ik de beslissingen van de mensen die Kameroen naar succes willen leiden altijd respecteer en steun.'

'Ik wil bij dezen al mijn kracht overbrengen naar mijn teamgenoten, want we hebben laten zien dat we heel ver kunnen komen op dit toernooi', vervolgt Onana. 'De waarden waar ik voor sta als persoon en speler maken mij als mens. Die heb ik van jongs af aan van mijn familie meegekregen. Uitkomen voor Kameroen is altijd een eer geweest voor mij. Het belang van het land staat boven alles.'

Kameroen sluit de groepsfase vrijdag af met een wedstrijd tegen Brazilië. De Ontembare Leeuwen moeten winnen om uitschakeling te voorkomen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.