Onana na discussie met bondscoach uit selectie Kameroen gezet

Reacties

André Onana staat maandag niet onder de lat bij Kameroen in het tweede WK-duel met Servië. De voormalig doelman van Ajax is om disciplinaire redenen uit de selectie gezet en zou Qatar om die reden al hebben verlaten.

Onana na discussie met bondscoach uit selectie Kameroen gezet
© Pro Shots
Kameroen
Kameroen
3 - 3
Servië
Servië

Dat meldt een woordvoerder van de Kameroense voetbalbond (Fecafoot) aan persbureau AFP. Spaanse media melden dat Onana een hoogoplopende discussie met bondscoach Rigobert Song had over zijn rol in het tactische plan van de Ontembare Leeuwen. Devis Epassy zal de keeper van Internazionale tegen Servië vervangen.

Onana was in de eerste WK-wedstrijd tegen Zwitserland (0-1) nog gewoon eerste keeper van Kameroen en maakte toen ook een prima indruk. Maar waarschijnlijk zit het WK in Qatar er al na één wedstrijd op voor de 26-jarige doelman. Samuel Eto'o, voorzitter van de Kameroense bond, zou een vergeefse poging hebben gedaan om Song en Onana tot elkaar te brengen.

Onana had zijn loopbaan na een maandenlange dopingschorsing bij Ajax dit seizoen weer op de rit. Bij Inter verdreef hij aanvoerder Samir Handanovic uit de basis, nadat hij afgelopen zomer transfervrij overkwam uit Amsterdam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.