Onana heeft een bijzondere fan in Qatar

Reacties
Onana heeft een bijzondere fan in Qatar
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bij absentie van Italië heeft Gianluigi Buffon een andere favoriet op het WK in Qatar. De 44-jarige doelman heeft een zwak voor Kameroen.

Zwitserland
Zwitserland
1 - 0
Kameroen
Kameroen

Buffon, die in de Serie B zijn wedstrijden speelt voor Parma, zal met aandacht kijken naar het WK. 'Als Italië er niet bij is, probeer ik normaal gesproken de landen van mijn ploeggenoten of vrienden te volgen. Of de landen die traditioneel de underdog zijn.'

Voor de Italiaanse grootheid is dat één land in het bijzonder. 'Ik steun altijd Kameroen. Ze hebben een speciale plek in mijn hart', wijst hij naar De Ontembare Leeuwen met Andre Onana in de gelederen.

Het was namelijk de vermaarde Kameroen-doelman Thomas N'Kono die met zijn optreden op het WK in 1990 een inspiratie was voor Buffon. Niet voor niets noemde hij zijn zoon Thomas.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Kameroen
Meer over Kameroen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.