Onana en Tagliafico nemen zitting in nieuwe spelersraad FIFPro

Reacties

Spelersvakbond FIFPro heeft een nieuwe mondiale spelersraad gelanceerd die verder moet bijdragen aan het beschermen van de rechten van voetballers. In deze nieuwe raad nemen onder anderen Ajacieden Andre Onana en Nicolás Tagliafico zitting.

Onana en Tagliafico nemen zitting in nieuwe spelersraad FIFPro
© Pro Shots

'Samen met deze spelers willen we de stem van voetballers over de hele wereld laten horen', vertelt secretaris-generaal Jonas Baer-Hoffman van FIFPro. 'We zijn blij met het enthousiasme van veel spelers, die binnen en buiten het veld leiders zijn. We kijken er naar uit om deze groep een platform te geven om hun mening te verkondigen.'

FIFPro geeft in een verklaring aan dat de nationale spelersvakbonden cruciaal blijven in het vertegenwoordigen van de stem van de spelers, maar dat een internationale spelersraad dit kan versterken. Leden van de spelersraad kunnen initiatieven indienen, bijvoorbeeld over de gezondheid van spelers en hun ontwikkeling. Actieve voetballers kunnen bij de raad hun mening delen.

De volledige spelersraad: Giorgio Chiellini (Juventus en Italië), Gabriela Garton (UAI Urquiza en Argentinië), Eiji Kawashima (Strasbourg en Japan), Elise Kellond-Knight (Washington Spirit en Australië), Vincent Kompany (Anderlecht en België), Saki Kumagai (Olympique Lyon en Japan), Kim Little (Arsenal en Schotland), Andre Onana (Ajax en Kameroen), Daniela Pardo (Santiago Morning en Chili), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers en Portugal), Neven Subotic (Union Berlin en Servië), Nicolás Tagliafico (Ajax en Argentinië), Jodie Taylor (Reign FC & Engeland), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt en Duitsland).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.