Olympique Lyon knokt zich terug tegen tien man

Olympique Lyon weet weer wat winnen is. De Franse nummer één kwam na een nederlaag en een gelijkspel op achterstand te staan in de uitwedstrijd tegen RC Strasbourg, maar repareerde de schade toen het een overtal had (1-2).

In de eerste helft wees niets erop dat Lyon er met drie punten vandoor zou gaan. Strasbourg speelde solide, sneed kundig de aanvoerlijnen naar de aanval van Lyon af en was zelf bovendien gevaarlijker.

Wason Renteria opende de score. De 22-jarige Colombiaan was koppend succesvol in de 21ste minuut en gaf zijn ploeg een verdiende voorsprong. Strasbourg haalde de rust niet ongeschonden. Eric Mouloungi liep tegen zijn tweede gele kaart aan en moest vertrekken.

Met elf tegen tien bouwde L'OL wél een overwicht op. De druk op Strasbourg werd groot. Twee hoekschoppen van Kader Keita leidden de wederopstanding in. Eerst kopte Mathieu Bodmer raak en later deed Fabio Grosso (foto) dat ook.

Door de overwinning bedraagt de voorsprong op Girondins Bordeaux zeven punten. De nummer twee kan er daar zondag weer drie vanaf snoepen door te winnen bij Toulouse.