Oldham dwingt in de slotminuut tegen Everton replay af

Everton heeft na een zwakke eerste helft een stunt van Oldham Athletic, uitkomend in de League One, uiteindelijk niet weten te voorkomen door een treffer ver in de blessuretijd. Gevierde man aan de zijde van Oldham was Matthew Smith, die na een discutabel moment een replay uit het vuur sleepte (2-2).

De wedstrijd kende een zeer zwakke start voor Everton. Al na zestien minuten schoof Jordan Obita de bal in een leeg doel op aangeven van verdediger Connor Brown. Lang kon de underdog uit Oldham, die de eerste helft domineerde qua balbezit, niet genieten van die voorsprong. Nog binnen het halfuur zorgde de Nigeriaan Victor Anichebe voor de gelijkmaker en tevens ruststand (1-1).

Na rust een heel ander spelbeeld. Everton was heer en meester en kwam na amper drie minuten al op voorsprong door Phil Jagielka, een van de concurrenten van John Heitinga. De international van Oranje mocht na de zeer zwakke optredens van de laatste weken weer plaats nemen op de bank en kreeg geen speelminuten.

Na de treffer van Jagielka kwam de huidige nummer zes van de Premier League nauwelijks in de problemen. Tot de 95ste minuut, wanneer Oldham Athletic zich opmaakte voor de laatste kans op de gelijkmaker via een hoekschop.

Ook in het zestienmetergebied van Everton bevond zich toen de mee naar voren gekomen Oldham-doelman Dean Bouzanis. Met name zijn rol bij de gelijkmaker was discutabel te noemen. Tijdens het luchtduel van de keeper leek hij de bal te raken met zijn handen voordat invaller Smith binnenkopte en daarmee direct voor de laatste actie van de wedstrijd zorgde.

Everton zal zich mede door de dubieuze treffer in de extra tijd op moeten maken voor de replay tegen Cup-fighter Oldham Athletic.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.