Officieel: Barcelona en Girona willen Catalaanse derby in Miami

Reacties

De Spaanse competitiewedstrijd tussen buurmannen Girona FC en Barcelona wordt zeer waarschijnlijk in Miami afgewerkt. Daarmee lijkt de wens om Primera División-duels in de Verenigde Staten af te werken te worden ingewilligd.

Officieel: Barcelona en Girona willen Catalaanse derby in Miami

De clubleidingen van Girona en Barcelona én de competitie-organisatie hebben maandagavond een officieel verzoek ingediend bij de Spaanse voetbalbond RFEF om de wedstrijd (die gepland staat voor eind januari) te verplaatsen naar het Hard Rock Stadium in Miami, Florida. Eind vorige week werd al duidelijk dat dit eraan zat te komen: Girona en competitiebaas Javier Tebas liepen destijds al flink vooruit op deze beslissing.

In augustus verraste de Spaanse voetbalbond met de plannen voor wedstrijden in de Verenigde Staten gedurende dit seizoen. La Liga wil zorgen voor groei van de clubs en competitie, door in Amerika internationale sponsoren binnen te halen. Het sloot daarom een enorme deal met sport- en entertainmentbedrijf Relevant Sports.

Het plan stuitte al snel op veel weerstand. Zo kwamen spelers van de clubs bijeen met de spelersvakbond om hun afgrijzen over het plan uit te spreken. Zij dreigden zelfs met een staking, mochten de plannen doorgang vinden. Het lijkt erop dat de spelers weinig in de melk te brokkelen hebben, nu de Catalaanse derby verplaatst lijkt te gaan worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.