Girona bevestigt: La Liga-duel met Barça op komst in Amerika

Reacties

Girona heeft bevestigd dat La Liga druk bezig is met het realiseren van de eerste competitiewedstrijd in de Verenigde Staten. Het wordt een Catalaans onderonsje met Barcelona.

Girona bevestigt: La Liga-duel met Barça op komst in Amerika

In augustus verraste de Spaanse voetbalbond met de plannen voor wedstrijden in de Verenigde Staten gedurende dit seizoen. La Liga wil zorgen voor groei van de clubs en competitie, door in Amerika internationale sponsoren binnen te halen.

Het plan stuitte al snel op veel weerstand. Zo kwamen spelers van de clubs bijeen met de spelersvakbond om hun afgrijzen over het plan uit te spreken. Zij dreigden zelfs met een staking, mochten de plannen doorgang vinden.

Het lijkt erop dat de spelers weinig in de melk te brokkelen hebben. Via de officiële kanalen bevestigt Girona dat de club met La Liga en Barcelona werkt aan het realiseren van een competitieduel in de Verenigde Staten. Girona ziet het als een unieke kans voor de groei van de club en de stad, terwijl er vanuit Barcelona nog geen verklaring is gekomen.

Ook La Liga-voorzitter Javier Tebas bevestigt dat het plan werkelijkheid gaat worden. 'Het is bijna zeker dat het de eerste wedstrijd in de Verenigde Staten zal zijn', aldus Tebas tegenover radiostation Onda Cero. 'Het gaat allemaal om de effecten op lange termijn, niet om een wedstrijd. En de voordelen zullen alleen weggelegd zijn voor de clubs die vrijwillig meewerken.'

Volgens het radiostation Cadena COPE mogen er bij de wedstrijd geen Catalaanse uitingen te zien zijn, wordt het Spaanse volkslied gespeeld en worden er veertigduizend Spaanse vlaggetjes overhandigd aan de toeschouwers. Het duel staat momenteel op het programma voor 27 januari 2019.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.