Of Courtois uitkijkt naar de Nations League-clash met Oranje? 'Nee!'

Reacties

De Nations League staat weer voor de deur. Voor Thibaut Courtois geen reden tot juichen. Volgens de dertigjarige doelman van Real Madrid zijn de internationale wedstrijden niet meer dan een goede voorbereiding op het WK.

Of Courtois uitkijkt naar de Nations League-clash met Oranje? 'Nee!'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
België
België

Na afloop van de gewonnen Madrileense derby zondag (1-2) volgde geen obligaat antwoord van Courtois op de vraag of hij zin had in de Nations League. 'Euh, nee', was de sluitpost duidelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gelijk daarop gaf Courtois wel toe dat er wel een verschil is met de Nations League-wedstrijden in juni. 'Uiteindelijk zijn deze duels natuurlijk goed voor het WK, en zo moeten we de wedstrijden ingaan.'

'Natuurlijk willen we beide wedstrijden winnen en ons hopelijk kwalificeren voor die Final Four. Dus nu zijn ze wel nuttig. Anders had je twee oefenduels tegen een Afrikaanse of Aziatische ploeg.' Om die Final Four te bereiken, is er werk aan de winkel voor de Belgen. Met de naderende laatste twee krachtmetingen tegen respectievelijk Wales en Oranje, bedraagt de achterstand in Groep 4 op Nederland nu drie punten.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.