Real Madrid geeft imponerende serie vervolg in verhitte stadsderby

Reacties

Real Madrid heeft zondag ook zijn negende officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen. In een verhitte stadsderby kon Atlético Madrid de bezoekers eigenlijk geen moment in de problemen brengen.

Real Madrid geeft imponerende serie vervolg in verhitte stadsderby
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Eden Hazard begon in het Wanda Metropolitano opnieuw op de bank. Net als midweeks tegen RB Leipzig gaf Carlo Ancelotti de voorkeur aan Rodrygo als vervanger van de geblesseerde Karim Benzema. De opvallendste basisklant droeg echter het shirt van Atlético. Antoine Griezmann lijkt verlost van zijn rol als vaste invaller en verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.

In het rood-wit-blauwe deel van Madrid hadden de bezoekers het beste van het spel. Atlético probeerde het, deelde wat speldenprikjes uit, maar moest lijdzaam toezien hoe Real de wedstrijd na ruim een kwartier openbrak. Een subtiel lobje van Aurélien Tchouaméni viel over de Atlético-defensie en belandde voor de voeten van Rodrygo, die overtuigend afdrukte (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real raast door
Real nam geen gas terug en verdubbelde nog voor rust de voorsprong. De veelbesproken Vinícius Júnior, die het openingsdoelpunt vierde met een kenmerkend dansje, schoot in eerste instantie nog op de paal. De meegelopen Federico Valverde reageerde alert en kon de bal van dichtbij binnenwerken (0-2). 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De dubbelslag van Real haalde de angel uit de stadsderby. De Koninklijke hield na rust de controle en had weinig tot niets te dulden van de stadgenoot. De supporters van Atlético lieten zich nog op weerzinwekkende wijze gelden door luidkeels mono (aap) te scanderen na een mislukte truc van Vinícius Júnior.

Ondanks het krachtsverschil vocht Atlético zich terug in de wedstrijd. Thibaut Courtois schoot onder een corner door en Mario Hermoso stond op de goede plek om de aansluitingstreffer binnen te werken. Dat deed de Spaanse verdediger onbewust met zijn schouder (1-2). Verder dan dat kwam de thuisploeg niet, mede omdat Mario Hermoso met twee keer geel en dus rood moest inrukken.

Tien op rij
Dat betekent dat Real Madrid een imponerende serie in stand houdt. De formatie van trainer Carlo Ancelotti won de tiende officiële wedstrijd op rij. Die reeks begon eind vorig seizoen met de Champions League-finale tegen Liverpool. Door de zege klimt Real weer over Barcelona heen naar de eerste plaats van La Liga.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.