Courtois als muur van Real Madrid: 25 pogingen, 24 reddingen

Reacties

Het succes van Real Madrid kan niet los worden gezien van de prestaties van Thibaut Courtois. De Belgische doelman is in de Champions League nagenoeg onklopbaar.

Courtois als muur van Real Madrid: 25 pogingen, 24 reddingen
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

De schijnwerpers zijn vaak gericht op de doelpuntenmakers, maar in het geval van Real Madrid treedt de goalie vaak uit de schaduw. De Belg vervult zijn rol van doelverdediger met verve en vooral met succes.

Bij de laatste 25 schoten in de Champions League bracht hij 24 keer redding. Alleen Manchester City-aanvaller Riyad Mahrez slaagde erin Courtois het nakijken te geven in de (tweede) halve finale van afgelopen seizoen. De laatste drie duels op het miljardenbal - inclusief de finale tegen Liverpool - hield hij de nul.

Ook RB Leipzig ondervond woensdag de kracht van de Belgische muur. Onder anderen Timo Werner kende door Courtois een frustrerende avond. 'Ze hebben spelers van klasse en kunnen je verrassen. Ik was attent met een paar reddingen. In de tweede helft had ik het wat rustiger', was het nuchtere commentaar van de Belg na weer een clean sheet op het miljardenbal, waarop hij schittert als doelverdediger pur sang.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer T. Courtois
Meer over T. Courtois
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.