Oefenpot in Nederland is zoveel meer voor Marco Asensio

Reacties

Real Madrid-speler Marco Asensio is om meerdere redenen extra blij dat hij juist nu terug mag keren bij de Spaanse nationale ploeg. Hij speelde in juni 2019 zijn laatste interland voor Spanje en kan uitgerekend tegen het Nederlands elftal zijn rentree vieren.

Oefenpot in Nederland is zoveel meer voor Marco Asensio
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Spanje
Spanje

Het zal bij iedere voetballiefhebber bekend zijn, maar richting Nederland – Spanje ontkom je niet aan het feit om even kort te benoemen dat de inmiddels overleden moeder van Asensio Nederlands was. Het komende oefenduel in Amsterdam voelt dan ook speciaal voor de 24-jarige creatieveling. 'Nederland is als mijn tweede land, mijn halve familie komt hier vandaan, ik heb Nederlands bloed', legde hij op een persconferentie in de Nederlandse hoofdstad zijn liefde voor ons land uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik heb geweldige herinneringen overgehouden aan mijn tijd in Nederland, ik probeer hier minimaal één keer per jaar te komen om mijn familie te bezoeken.' Mede door zijn band met Nederland voelt de wedstrijd van woensdag extra speciaal voor de 24-voudig international. 'Het voelt als een topwedstrijd, omdat we in een geweldig stadion tegen een geweldige tegenstander spelen, zo benaderen we dit duel.'

Ook voor Oranje is de oefeninterland tegen Spanje van belang, namelijk richting de WK-kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marco Asensio
Meer over Marco Asensio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.