Superserie Mbappé stopt tegen Bizot, PSG loopt door heerlijke goal averij op

Paris Saint-Germain is tegen zijn eerste misstap van dit kalenderjaar aangelopen. Met Marco Bizot tussen de palen knokte Stade Brest zich zondagavond terug van een 2-0 achterstand: 2-2. Voor Kylian Mbappé kwam er een einde aan een geweldige reeks.

PSG
PSG
2 - 2
Brest
Brest

Mbappé was de laatste weken geweldig op dreef. Sinds 17 december scoorde hij in zes wedstrijden op rij, met een totaal van tien doelpunten. Tegen Brest kwam er een einde aan de superserie, maar omdat andere spelers opstonden, leek dat in eerste instantie geen probleem te gaan worden.

Brest, dat op een knappe derde plek staat in de Ligue 1, kwam acht minuten voor rust tegen de verhoudingen in op een 1-0 achterstand. Na een slim passje van Bradley Barcola opende Marco Asensio met een volley de score.

Vlak voor de onderbreking dacht Barcola opnieuw een assist te leveren op Asensio. Het schot van de Spanjaard werd nu echter gekeerd door Bizot, maar uit de rebound werd het alsnog 2-0, via Randal Kolo Muani.

In de tweede helft maakte Danilo Pereira het onbedoeld weer spannend, met een eigen goal. Brest ging hierna vol goede moed op zoek naar minstens de gelijkmaker. Die vond het tien minuten voor tijd en was wonderschoon. Mathias Pereira Lage scoorde met een hakbal: 2-2.

PSG slaagde er niet in om zijn voorsprong nog te herstellen en liep zodoende averij op. De koploper van de Ligue 1 heeft nu nog zes punten meer dan achtervolger OGC Nice en gaat komende vrijdag op bezoek bij Strasbourg. Dan moet het Barcola missen: hij kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart en dus rood.