Ødegaard stelt Bosz definitief teleur en blijft in Spanje

Reacties

Martin Ødegaard speelt dit seizoen bij Real Sociedad. De Baskische club huurt de twintigjarige Noor van Real Madrid, dat hem eerder al uitleende aan SC Heerenveen en Vitesse. Na Ajax vist dus ook het Bayer Leverkusen van Peter Bosz achter het net.

Ødegaard stelt Bosz definitief teleur en blijft in Spanje

Eerder leek Leverkusen nog de nieuwe bestemming te worden van Ødegaard. Ajax was ook in de markt voor de Noor, maar haakte in een eerder stadium al af. Uiteindelijk kwam Sociedad om de hoek kijken. Ødegaard wordt bij die club ploeggenoot van Alexander Isak, in het afgelopen halfjaar smaakmaker bij Willem II. De spits maakte eerder de overstap van Borussia Dortmund naar Sociedad.

Het is onduidelijk wat de toekomstplannen van Real Madrid met Ødegaard zijn. Aan het einde van de verhuur aan Sociedad, in de zomer van 2020, loopt het contract van de aanvallende middenvelder annex vleugelspeler nog een jaar door.

Ødegaard kwam in tweeënhalf jaar tijd in Nederland tot 69 Eredivisie-optredens (38 voor Heerenveen en 31 voor Vitesse) waarin hij tien keer scoorde en vijftien assists gaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.