Nuytinck van captain tot reserve: 'Moeilijke boodschap'

Nog maar net heeft hij zich met Anderlecht tot landskampioen gekroond, of Bram Nuytinck kan zich met Jong Oranje richten op het behalen van de EK-titel in Israël (5 - 18 juni). Maar in het keurkorps van bondscoach Cor Pot is Nuytinck gedegradeerd van aanvoerder tot reservespeler en dat bevalt de verdediger niet.

Nuytinck van captain tot reserve: 'Moeilijke boodschap'

Terwijl het grote Oranje voor een oefentrip afreist naar Azië, heeft Pot een flink aantal A-internationals tot zijn beschikking in Israël. Behalve bijvoorbeeld Jordy Clasie en Kevin Strootman is ook het centrale verdedigingsduo, bestaande uit Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi, aanwezig tijdens het jeugd-EK.

Pot stelt met zijn formatie alles in het werk om kampioen te worden en dus gaat de aanwezigheid van De Vrij en Martins Indi ten koste van de plek van Nuytinck (23). 'Natuurlijk neem ik daar geen genoegen mee, want ik ben geen jongen die graag op de bank zit', zegt Nuytinck tegen het ANP.

'Maar hoewel ik aanvoerder van deze groep ben geweest, ik vind niet dat ik het recht heb om hier nu moeilijk te gaan doen. De trainer zei: Bram, je hebt bij mij alles gespeeld, je was mijn aanvoerder en een belangrijk persoon voor mij. Maar je moet weten dat het lastig gaat worden, omdat er andere jongens terugkomen. Eerlijk gezegd heb ik het wel moeilijk gehad met die boodschap', aldus Nuytinck (op de foto onder geheel rechts). 'Als je een beetje logisch kan nadenken, weet je dat dit kan gebeuren, maar toch is het voor mezelf enorm lastig', gaat hij verder. 'Ik zit bijna nooit op de bank en neem hier ook geen genoegen mee. Al helemaal omdat ik zo'n goed jaar heb gehad bij Anderlecht.'

OpbouwBij de Brusselaars maakte hij het afgelopen seizoen ook steevast deel uit van de basisformatie. Trainer John van den Brom zag in hem een belangrijke pion om opbouwend voetbal te spelen. Een uitverkiezing voor het Nederlands elftal spookte door het hoofd van Nuytinck. Hoewel het dus anders liep, weigert hij bij de pakken neer te gaan zitten.

'Ik ben niet de enige die op de bank terecht komt. Zelfs jongens die al in het Nederlands elftal hebben gespeeld, zullen in Israël reserve zijn. Maar die concurrentie is goed voor ons, jongens gaan nu misschien nóg harder werken. Hopelijk heeft dat invloed op onze resultaten tijdens het EK. Het enige wat ik kan doen, is op de trainingen en tijdens de speelminuten die ik krijg het ongelijk van de bondscoach bewijzen. Natuurlijk wil ik graag spelen, maar ik ga niet moeilijk doen als dat niet zo is.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen