Alleen Vilhena nog vraagteken in EK-selectie Jong Oranje

De selectie van bondscoach Cor Pot voor het EK onder-21 in Israël is nagenoeg volledig bekend. Alleen achter de naam van Tonny Vilhena staat nog een vraagteken. Zijn club Feyenoord acht hem niet fit genoeg voor deelname aan het EK.

Alleen Vilhena nog vraagteken in EK-selectie Jong Oranje

De KNVB wil eerst met eigen ogen ondervinden hoe Vilhena ervoor staat, alvorens duidelijk wordt of de achttienjarige linkspoot meegaat dan wel afvalt. Door de fysieke staat van Vilhena is er nog hoop voor Lerin Duarte. De 22-jarige linkshalf van Heracles Almelo mag zich melden in Zeist als 24ste man in afwachting van de te nemen beslissing over Vilhena.

De overige 22 spelers zijn, eventuele blessures voorbehouden, zeker van een plek in de EK-selectie. De meest prominente afvallers zijn PSV-linksback Jetro Willems, FC Groningen-verdediger Virgil van Dijk en HSV-mandekker Jeffrey Bruma. Ook Ajax-spits Danny Hoesen moet komende zomer thuis toekijken vanaf de bank.

Wel is er in de aanval plaats voor opvallende namen als Memphis Depay en Jürgen Locadia, die bij PSV lang niet altijd op een basisplaats kunnen rekenen, en RKC Waalwijk-aanvaller Florian Jozefzoon, die een sterk slot van het seizoen kende.

SterkMet liefst twaalf A-internationals is de EK-selectie van Pot sterk te noemen. Daley Blind, Bruno Martins Indi, Ricardo van Rhijn, Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Leroy Fer, Marco van Ginkel, Adam Maher, Kevin Strootman, Ola John, Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum kwamen allemaal al eens uit voor het grote Oranje.

Voor Fer lonkt bovendien een record. De middenvelder van FC Twente debuteerde in 2009 onder Pot en speelde sindsdien 27 keer voor Jong Oranje. Daarmee neemt hij – samen met Mark van Bommel en Roy Makaay – de gedeelde vierde plaats in op de lijst van Jong Oranje-internationals aller tijden. Oud-PSV'er Arnold Bruggink is nog altijd koploper met 31 caps.

Jong Oranje start maandag de voorbereiding met een trainingsweek in Doorwerth, die vrijdag 24 mei wordt afgesloten met een oefeninterland tegen Australië. Pot heeft bij de start van de voorbereiding in Doorwerth nog niet de complete groep tot zijn beschikking. Een aantal geselecteerde spelers zal ontbreken vanwege clubverplichtingen. Zo speelt John op 26 mei nog de Portugese bekerfinale met Benfica en komen er mogelijk nog spelers uit in de Nederlandse play-offs.

DuitsersHet toernooi in Israël begint op 5 juni. Jong Oranje is ingedeeld in Groep B met Duitsland, Spanje en Rusland. De Duitsers zijn op 6 juni de eerste tegenstander van het keurkorps van Pot. Drie dagen later volgt Rusland, waarna Jong Oranje de poulefase op 12 juli afsluit tegen Spanje. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales. Doel: Marco Bizot (FC Groningen), Nick Marsman (Go Ahead Eagles) en Jeroen Zoet (RKC Waalwijk).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Vitesse), Daley Blind (Ajax), Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (Anderlecht, Bel), Ricardo van Rhijn (Ajax) en Stefan de Vrij (Feyenoord).

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Leroy Fer (FC Twente), Marco van Ginkel (Vitesse), Adam Maher (AZ), Kevin Strootman (PSV) en Tonny Vilhena (Feyenoord).

Aanval: Memphis Depay (PSV), Ola John (Benfica, Por), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach, Dui), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk), Jürgen Locadia (PSV) en Georginio Wijnaldum (PSV).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen