Jong Oranje krijgt zware dobber aan Spaanse talenten

In navolging van Jong Oranje heeft ook Spanje de 23-koppige selectie voor het Jeugd-EK van deze zomer in Israël bekend gemaakt. Bij het aanschouwen van de namen blijkt dat de formatie van Cor Pot een zware dobber krijgt aan de Spanjaarden.

Jong Oranje krijgt zware dobber aan Spaanse talenten

Het toernooi heeft plaats van 5 tot en met 18 juni. Nederland speelt in de poule tegen Duitsland, Rusland en Spanje. Op 12 juni staat Spanje-Nederland op het programma. Voor beide ploegen is dat het laatste groepsduel.

Waar Nederland met de nodige gerenommeerde namen aantreedt, doet ook Spanje dat. Barcelona is hofleverancier door Martín Montoya, Marc Bartra, Christian Tello, Marc Muniesa en Thiago af te staan.

Samen met het Málaga-talent Isco (foto), die deze zomer naar Real Madrid lijkt over te stappen, Iker Muniain (Athletic de Bilbao), kwalificatie-topscorer Rodrigo (Benfica, elf goals in negen duels), Sergio Canales (Valencia) en Manchester United-doelman David de Gea heeft de Spaanse coach Julen Lopetegui de beschikking over een ploeg die tot een van de kanshebbers gerekend mag worden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen