Nürnberg blijft dankzij ultieme Houdini-act volgende degradatie bespaard

Reacties

1. FC Nürnberg heeft zich zaterdag met hangen en wurgen gehandhaafd in de Tweede Bundesliga. In de laatste seconde van de barrage kwam de bevrijding.

Nürnberg blijft dankzij ultieme Houdini-act volgende degradatie bespaard
© Pro Shots
FC Ingolstadt 04
FC Ingolstadt 04
3 - 1
1. FC Nürnberg
1. FC Nürnberg

Het zag er somber uit voor de negenvoudig Duitse kampioen. Het was al ver in blessuretijd, verder dan de aangegeven vijf minuten. Op het scorebord stond een fatale 3-0 stand in het voordeel van FC Ingolstad 04. In een tijdsbestek van dertien minuten was de dinsdag opgebouwde voorsprong helemaal weg.

De 2-0 zege in het eerste deel van het tweeluik van de promotie-degradatiebarrage was niet meer genoeg. 1. FC Nürnberg moest de tweede degradatie op rij gaan slikken en de wonden gaan likken in de Derde Bundesliga.

Met de moed der wanhoop werd de bal nog één keer in het strafschopgebied gewerkt. En daar was Fabian Schleusener. De invaller gleed naar de bal die door zijn toedoen in het doel van Ingolstadt rolde. Het was nog even wachten op het oordeel van de VAR. Het groene licht leidde tot een explosie van geluk. FC Nürnberg was gered. 'Dit is idioot. Ik loop al lang rond, maar dit slaat alles', zei trainer Michael Wiesinger na de ultieme ontsnapping.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.