Nu alweer raak: CL-wedstrijd met Chery gestaakt na rellen

Reacties

Nederlandse clubs moeten de eerste officiële duels van het seizoen nog afwerken, maar in Europa is er alweer een wedstrijd gestaakt vanwege problemen met personen in het stadion. Tjaronn Chery stond er met Maccabi Haifa goed voor op bezoek bij Hamrun Spartans uit Malta, maar de wedstrijd werd in de tweede helft stilgelegd.

Nu alweer raak: CL-wedstrijd met Chery gestaakt na rellen
© Twitter
Hamrun Spartans
Hamrun Spartans
0 - 4
Maccabi Haifa
Maccabi Haifa

Problemen kondigden zich al aan toen er in de eerste helft met vuurwerk werd gegooid. Enkele fakkels belandden op het veld, maar de wedstrijd werd wel voortgezet. Vlak voor rust sloeg Maccabi Haifa tweemaal toe via Frantzdy Pierrot en Dean David, waarna in de tweede helft de boel escaleerde.

Getuigen op de tribune melden dat er vanuit het thuisvak kwetsende spreekkoren waren te horen en dat er vervolgens met vuurwerk werd gegooid. De spanningen op de tribunes liepen daarna dusdanig hoog op (zie video onder), dat de wedstrijd gestaakt moest worden. Na een kwartier keerden de spelers terug op het veld en werd er gewaarschuwd dat bij een volgend incident de wedstrijd definitief gestaakt zou worden.

Hamrun Spartans - Maccabi Haifa is een wedstrijd in de eerste voorronde van de Champions League. PSV stroomt als nummer twee van de Eredivisie pas in de derde voorronde in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.