Nouri prijst Westermann, Ben Arfa uit onvrede bij PSG

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Nouri prijst Westermann, Ben Arfa uit onvrede bij PSG

'Ik heb eigenlijk altijd goede ervaringen met Schalke 04 gehad. De loting was niet slecht, maar ook niet geweldig. We hebben vijftig procent kans om door te gaan.'
Ajacied Amin Younes blikt in gesprek met Kicker alvast vooruit op de kwartfinale van de Europa League met Schalke 04 op 13 en 20 april. De Duitser speelde van 2012 tot 2015 in de Bundesliga namens Borussia Mönchengladbach.

• De vrouw van Jamie Vardy is niet vies van een beetje leedvermaak. Ook niet als er grapjes over haar echtgenoot worden gemaakt op social media.

'Ik vraag niet om speeltijd of de garantie dat ik op een bepaalde positie mag spelen. Alles wat ik wil, is een eerlijke kans. Mijn plek op de bank voelt als een straf. Het zou gek zijn als ik deze situatie zou accepteren.'
Hatem Ben Arfa vindt dat hij in zijn eerste seizoen te weinig kansen krijgt bij Paris Saint-Germain, zo zegt de aanvaller in een video op zijn Instagram. Ben Arfa kwam dit seizoen in 23 competitieduels geen enkele keer tot scoren en coach Unai Emery liet hem al vaker buiten de wedstrijdselectie.

• Niemand minder dan Aad de Mos is vandaag jarig. De oud-trainer van onder meer Ajax, Vitesse en Sparta Rotterdam wordt op zijn zeventigste verjaardag flink in de watten gelegd.

'Als we de cijfers naast elkaar leggen op dit moment, dan is Neymar beter dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Hij is de beste speler van de wereld en de grootste kanshebber op de Gouden Schoen.'
• Ronaldo en Messi worden vaak met elkaar vergeleken als de twee beste spelers ter wereld, maar Alessandro Costacurta is een andere mening toegedaan. De legende van AC Milan zegt in gesprek met Sky Italia dat Neymar het duo voorbij is gestreefd.

• Bij een rondo tijdens de warming-up lijkt weinig mis te kunnen gaan, maar de spelers van Schotland weten na deze week wel beter. Goede les: kijk altijd waar je gaat staan.

'Vooral in het eerste zijn er veel spelers met een voorbeeldfunctie. Ze hebben meer ervaring en weten hoe het eraan toegaat. Heiko Westermann bijvoorbeeld is een heel ervaren voetballer. Ik praat veel met Heiko, want daar leer ik van.'
Westermann komt dit seizoen bij Ajax amper aan spelen toe, maar volgens Abdelhak Nouri is de 33-jarige verdediger ook buiten het veld van grote waarde.

Manuel Neuer mag vandaag 31 kaarsjes uitblazen. De jarige doelman van Bayern München en Duitsland miste zondag door een kuitblessure de interland tegen Azerbeidzjan (1-4 winst), maar viel eerder deze WK-kwalificatiereeks nog op tegen Tsjechië door zijn doel schoon te houden (3-0). Al ging dat niet heel gemakkelijk.

'Door onze manier van spelen leken de spelers van Azerbeidzjan twee keer beter dan ze daadwerkelijk zijn. We speelden een beetje arrogant en maakten het onszelf veel te moeilijk.'
Mats Hummels kraakt ondanks de ongekende dominantie in groep C - Duitsland won vooralsnog alles en kreeg slechts een doelpunt tegen - een kritische noot.

Jamie Vardy was zondagavond met een doelpunt belangrijk voor Engeland in het WK-kwalificatieduel met Litouwen (2-0), maar de aanvaller was niet helemaal tevreden over zijn optreden. Vardy kreeg na zijn treffer nog een goede kans om te scoren, maar faalde in de afronding. Dat heeft vooral de grasmat op Wembley geweten.

• Vlak voor die wedstrijd ging alle aandacht uit naar Jermain Defoe. De 34-jarige aanvaller, die bij The Three Lions zijn eerste minuten maakte sinds november 2013, kwam het veld op met de terminaal zieke Bradly Lowery. De vijfjarige Sunderland-fan was zichtbaar ontroerd bij het bewandelen van het veld op Wembley. Het was zijn idool Defoe die na 21 minuten voor de 1-0 zorgde.

'Verdient de voetbalbond er goed geld mee? Tja, dat is dan goed voor hen. Voor oefeninterlands tegen Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland en Engeland kan je je opladen. Een oefenduel in Rusland is natuurlijk niet zo leuk.'
Doelman Thibaut Courtois heeft in gesprek met Het Nieuwsblad geen goed woord over voor het feit dat België dinsdag een oefeninterland speelt in en tegen Rusland. De Belg heeft geluk: door een heupblessure mag hij terug naar zijn club Chelsea en blijft hem een reisje naar Oost-Europa bespaard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.