Norwich City: te groot voor Championship, te klein voor Premier League

Reacties

Norwich City is goed op weg naar een mogelijke terugkeer in de Premier League. De 3-2 zege op Bristol City was alweer de zesde zege op rij voor The Canaries. De promotiedromen vallen in het grotere plaatje van een club die te klein voor de Premier League en te groot voor het Championship lijkt.

Norwich City: te groot voor Championship, te klein voor Premier League
© Pro Shots
Norwich City
Norwich City
3 - 2
Bristol City
Bristol City

Waar de ploeg van coach Dean Smith matig aan het seizoen begon, is het nu goed op weg op het tweede Engelse niveau. Na zes winstpartijen achter elkaar staat de ploeg nu op de tweede plaats, slechts één punt achter Sheffield United. Met niet altijd even goed maar wel energiek voetbal versloeg het elftal nummer zeven Bristol City. Aanvaller Teemu Pukki maakte twee doelpunten, Tim Krul toonde zich belangrijk met een aantal sterke reddingen.

Coach Smith toonde zich na afloop niet helemaal tevreden met het spel van zijn ploeg. 'In de eerste 20 tot 25 minuten speelden we goed. Die voorsprong maakte ons misschien te ontspannen, waardoor we Bristol City weer in hun spel lieten komen en ze ons ook pijn konden doen. Ik ben teleurgesteld over hoe we zonder bal speelden vandaag', zei hij op de site van Norwich City.

Enthousiasme
Hoewel de oefenmeester zich realistisch toonde, overheerst bij de fans vooral het enthousiasme. Met name Krul werd na de krachtmeting luid toegezongen door de fans. De Nederlander, die niet opgeroepen werd bij de voorselectie van Oranje, is geliefd in Norwich. Hoe vrolijk de sfeer nu is bij de club, hoe somber was die eind vorig seizoen. Met 97 punten en een kampioenschap op zak trok Norwich City naar de Premier League, waar het met de harde feiten geconfronteerd werd. Met slechts 22 punten ging het kansloos ten onder in de grootste competitie ter wereld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Promoveren
Het is niet het eerste seizoen dat de ploeg vol enthousiasme naar de Premier League promoveert, om er volgens in ramp tempo doodleuk weer uit te worden geknikkerd. In 2018/2019 eindigde de ploeg ook eerste op het tweede niveau, om in het daaropvolgende seizoen laatste te eindigen in de Premier League. Een kijkje in de historie van de club laat zien dat dit scenario zich met de name in de laatste tien seizoenen wel vaker voltrekt bij Norwich.

Of dat de komende seizoenen anders zal gaan, is de vraag. Het begin is in ieder geval hoopgevend voor The Canaries. Zondag speelt Norwich haar volgende wedstrijd in de Championship tegen West Bromwich Albion. Coach Smith is nog wat teleurgesteld over het spel van zijn team, maar: 'Het is leuk om teleurgesteld te zijn als we nog steeds wedstrijden blijven winnen.'

Seizoen Competitie Eindklassering
2021/22 Premier League 20
2020/21 Championship 1
2019/20 Premier League 20
2018/2019 Championship 1
2017/18 Championship 14
2016/17 Championship 8
2015/16 Premier League 19
2014/15 Championship 3
2013/14 Premier League 18
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.