Noren genieten van 'magische' Haaland: 'De plaaggeest van Van Dijk'

Niet geheel verrassend was Erling Haaland woensdag de uitblinker bij Noorwegen in de wedstrijd tegen Oranje. De sterspeler maakte de 1-0 en was in de tweede helft met een schot tegen de paal dicht bij de winnende goal voor Noorwegen. Virgil van Dijk had het moeilijk met hem, concludeerden Noorse media.

Noorwegen
Noorwegen
1 - 1

'Toen er nog geen drie minuten waren gespeeld, zette Haaland het al op een lopen. Het was een waarschuwing voor wat nog zou komen', schreef de Noorse krant Verdens Gang. 'Haaland is het aanvalsbeest van Noorwegen. Van Dijk bleef achter in een stofwolk tijdens de Noorse counter die door keeper Bijlow werd gestuit. Daarna bleef Haaland de plaaggeest van Van Dijk in een magische wedstrijd.'

De krant was niet bijster onder de indruk van Van Dijk. 'Hij was slechts een schim van de Liverpool-verdediger die onlangs nog door Haaland als beste verdediger ter wereld werd bestempeld. Haaland had in de tweede helft nog een keer kunnen scoren. Het had een geweldig moment kunnen worden, maar toen stond daar de paal.'

De krant Aftenposten dacht terug aan een voorspelling die Haaland maandag deed over de wedstrijd. 'Hij zei dat Nederland de bal voornamelijk zou hebben, maar dat Noorwegen kansen ging creëren. De eerste voorspelling kwam uit en de tweede misschien nog wel meer dan gedacht. Bij de goal kwam Van Dijk te laat toen Haaland schoot. Geen geweldige goal, maar wel een droomstart voor Noorwegen.'

Volgens de omroep NRK is het gelijkspel tegen Oranje een grote stap in de goede richting voor Noorwegen. 'De hoop op deelname aan het WK is er zeker. Haaland scoorde en liet zich voorin zien, voornamelijk tegen Van Dijk. Hij was net zo belangrijk als vooraf werd voorspeld. Bij vlagen teisterde hij de Nederlandse verdediging en in duel met Van Dijk kwam hij zonder twijfel als winnaar naar boven.'