Noord-Korea: 'Zuid-Korea vergiftigde onze spelers'

Noord-Korea beschuldigt Zuid-Korea ervan internationals bedorven eten te hebben voorgeschoteld vlak voor aanvang van het WK-kwalificatieduel van vorige week woensdag. De Noord-Koreanen eisen dat de FIFA een onderzoek instelt.

Noord-Korea: 'Zuid-Korea vergiftigde onze spelers'

Noord-Korea verloor met 1-0 in Seoul. Bondscoach Jong-Hun Kim wees naar de Zuid-Koreanen als schuldigen voor de nederlaag. Later volgde een officiële klacht van de voetbalbond: 'Er is geen twijfel over mogelijk dat het verlies het resultaat is van een opzettelijk vals spel met voedsel. De spelers konden vlak voor aanvang van de wedstrijd ineens niet meer opstaan.'

Kim wendde zich voor aanvang van de interland tot de FIFA. De bondscoach meldde dat drie van zijn internationals een voedselvergiftiging hadden opgelopen en drong er bij de vertegenwoordigers van de wereldvoetbalbond op aan de wedstrijd af te gelasten en te verplaatsen naar een neutraal terrein. De FIFA weigerde het verzoek.

De Zuid-Koreaanse voetbalbond verklaarde later dat een sportarts de Noord-Koreaanse internationals had onderzocht en constateerde dat zij niets ernstigs mankeerden. De Noord-Koreanen weigerden vervolgens meer onderzoeken, zoals een bloedonderzoek, te ondergaan.

Zuid-Korea bezet de koppositie in Groep B van de Aziatische WK-kwalificatiezone met een voorsprong van één punt op Noord-Korea. Beide landen verkeren al sinds 1950 in een officiële staat van oorlog met elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen